Biontech starter klinisk studie på malariavaksine

Biontech doserte på onsdag første pasient i det som skal bli fase 1-studien på mRNA-vaksinekandidaten de ønsker å utvikle mot malaria.
Det skriver Marketwire for danske MedWatch.
Studien skal inkludere 60 pasienter som skal få tre ulike doseringer.
Dette er en del av Biontechs forskningssamarbeid med Universitetet i Pennsylvania. Biontech har meldt de skal lage vaksiner mot som en del av dette samarbeidet. Tidligere i desember startet selskapet en studie på en vaksine mot herpesviruset HSV2, og tidlig i 2023 skal de starte en studie på tuberkulose.
– De neste månedene skal vi evaluere forskjellige antigen med «scientific rigor» for å finne den optimale kandidaten, sier medisinsk sjef og medgrunnlegger av Biontech, Özlem Türeci i en pressemelding.
Investeringsvillige
Biontech ble i løpet av pandemien verdens nest største vaksineprodusent. I 2021 solgte de koronavaksiner for 22,5 milliarder dollar, slått kun av partneren Pfizers 42,63 milliarder dollar i vaksineinntekter.
De har imidlertid ikke ventet med å investere i ny forskning. I følge selskapets nettside har de for øyeblikket 18 mRNA vaksiner i fase 1, 5 i fase 2 (fase 1 og 2 tallene inkluderer begge vaksiner i fase 1/2). I fase 3 har selskapet BNT161, som er en vaksine mot influensa de har utviklet med Pfizer.