Biontech starter studie på herpesvaksine-kandidat

Selskapet håper å kunne forebygge både genital og oral herpes.
FORSKER: Biontech har blitt en av verdens største vaksineprodusenter, og nå forsker de på mRNA teknologien sin på flere indikasjoner. | Foto: Andreas Arnold/dpa via AP
FORSKER: Biontech har blitt en av verdens største vaksineprodusenter, og nå forsker de på mRNA teknologien sin på flere indikasjoner. | Foto: Andreas Arnold/dpa via AP

Første pasient har fått herpesvaksine-kandidaten BNT163 utviklet av Biontech. 

Det melder nyhetsbyrået Reuters,

mRNA-vaksiner

Vaksinen er den første av det tyske selskapets mRNA vaksiner mot smittsomme sykdommer som kommer ut i klinikken etter et samarbeid inngått med Universitetet i Pennsylvania i 2018, ifølge en pressemelding. 

Planen er nå å inkludere 100 personer i alderen 18 til 55 i en fase 1-studie for å vurdere sikkerheten av vaksinen. 

Studien skal i første omgang undersøke vaksinens effekt på HSV2, som er viruset som gir gential herpes. Håpet er at vaksinen også skal ha en effekt på HSV1, som er viruset som gir oral herpes, som igjen kan lede til genital herpes. 

Flere prosjekter

To andre mRNA-vaksinekandidater er også på vei fra Biontech. De har tidligere meldt, ifølge Reuters, at en vaksinekandidat mot malaria og en mot tuberkulose er på vei tidlig i 2023. 

Biontech ble i løpet av pandemien verdens nest største vaksineprodusent. I 2021 solgte de koronavaksiner for 22,5 milliarder dollar, slått kun av partneren Pfizers 42,63 milliarder dollar i vaksineinntekter. 

Les mer: Slik endret pandemien vaksinefeltet - dette er de ti største leverandørene nå

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også