Nordic Nanovector: Vil gjennomgå fusjonsforslaget med aksjonærene

Nordic Nanovector medgir at bakgrunnen for forslaget om sammenslåing med Apim Therapeutics ikke «har kommet godt nok frem».
VIL SNAKKE MED AKSJONÆRENE: – I etterkant av annonseringen av fusjonen har selskapet registrert at flere av aksjonærene etterlyser mer informasjon om sammenslåingen, og hva som er begrunnelsen for forslaget, sier Malene Brondberg i Nordic Nanovector. | Foto: Nordic Nanovector
VIL SNAKKE MED AKSJONÆRENE: – I etterkant av annonseringen av fusjonen har selskapet registrert at flere av aksjonærene etterlyser mer informasjon om sammenslåingen, og hva som er begrunnelsen for forslaget, sier Malene Brondberg i Nordic Nanovector. | Foto: Nordic Nanovector

Nå inviterer selskapet aksjonærene til en gjennomgang av forslaget om sammenslåingen fordi de vil forbedre informasjonsarbeidet, skriver Nordic Nanonvector i en pressemelding.

– Kom ikke godt nok frem

Meldingen om en kommende fusjon med Apim Therapeutics kom i forrige uke, og forslaget fikk bred kritikk fra aksjonærene, deriblant den nest største, North Energy. Fredag uttalte den nyoppstartede akjonærgruppen AG Nanovector, som har 12 prosent av aksjene i selskapet, at de mente det var umulig å ta stilling til en fusjon på nåværende tidspunkt.

Nordic Nanovector sier de er trygge på at sammenslåingen er en god løsning for begge selskapene, men at mener at bakgrunnen for forslaget ikke har kommet godt nok frem.

Fusjonsplanen, som støttes av styrene i begge selskapene, skal stemmes over i den ekstraordinære generalforsamlingen 1. desember. En aksjonærgruppe har etter annonseringen blitt dannet med ønske om å avvise sammenslåingen.

– Det er styrets oppfatning at fusjonen er i selskapets og aksjonærers interesse. En fusjon gir mening både fra et teknologisk, operasjonelt og ikke minst økonomisk perspektiv, sier Malene Brondberg, interim CEO og CFO i Nordic Nanovector.

Hadde samtaler med selskaper

I juli ble det klart at selskapet avbrøt selskapets hovedstudie PARADIGME etter skuffende resultater. For å beskytte aksjonærverdiene begynte styret og ledelsen umiddelbart å kutte kostnader og satte i gang en bred strategisk gjennomgang for å utforske fremtidige alternativer. Med Carnegie som finansiell rådgiver konkluderte selskapet med at en frittstående strategi ikke ville være et bærekraftig alternativ, og at det var nødvendig å kartlegge muligheter for sammenslåinger.

– Vi snakket med 25 nordiske og internasjonale selskaper, både i og utenfor helsesektoren. Disse samtalene resulterte ikke i vilkår som var like konkurransedyktige eller som ga en bedre verdivurdering av selskapet enn det alternativet som nå foreligger, sier Brondberg i meldingen.

– Det ble gjennomført detaljerte diskusjoner med de største aktørene i legemiddelindustrien og andre bioteknologiselskaper, både børsnoterte og privateide. Blant annet ble det ført tett dialog med flere selskaper med fase to-studier. Mulighetene for en transaksjon utenfor helsesektoren, der vi henvendte oss til selskaper som kunne være interessert i kassebeholdningen og andre aktiva på balansen, ble også grundig undersøkt, sier Brondberg.

Aksjonær-møte

– I etterkant av annonseringen av fusjonen har selskapet registrert at flere av aksjonærene etterlyser mer informasjon om sammenslåingen, og hva som er begrunnelsen for forslaget. Førstkommende torsdag 24. november kl. 16.30 inviterer derfor selskapet til en webcast, heter det fra Nordic Nanovector.

– Vi har jobbet kontinuerlig i hele høst med å finne en løsning, og arbeidet med å informere aksjonærene godt nok har ikke fått tilstrekkelig prioritet. Det gjør vi noe med nå. At det er uenighet om fusjonen må vi akseptere, men vi må være helt sikre på at begrunnelsene bak forslaget kommer tydeligere frem, sier Brondberg.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også