GSKs hepatitt-behandling falt i virkning i fase 2b – selskapet går videre med fase 3-planer

Selv om effekten av GSKs kandidat mot hepatitt B falt med mer enn 60 prosent i virkning fra de midlertidige dataene til de endelige, planlegger selskapet å gå videre med legemiddelet til fase 3.
FALT I VIRKNING: Opprinnelig har GSK betalt Ionis Pharmaceuticals 25 millioner dollar som førstegangsbetaling for selskapets hepatitt B-program. | Foto: Illustrasjonsfoto Colourbox
FALT I VIRKNING: Opprinnelig har GSK betalt Ionis Pharmaceuticals 25 millioner dollar som førstegangsbetaling for selskapets hepatitt B-program. | Foto: Illustrasjonsfoto Colourbox
ULRICH QUISTGAARD, Anne Grete Storvik

Da GSK sto med de endelige resultatene fra sin fase 2b-studie i hånden, var de mindre lovende enn det de midlertidige resultatene var, skriver den amerikanske bransjeavisen Fiercebiotech.

Likevel vil selskapet gå videre med legemiddelkandidaten mot hepatitt B, bepirovirsen, inn i en fase 3-studie.

I juni viste midlertidige data at 28 til 29 prosent av deltakerne i fase 2b-studien ikke lenger hadde sporbare virus i kroppen etter 24 ukers oligonukleotid-behandling med bepirovirsen. Med de endelige resultatene er tallet falt til ni prosent.

Det er ikke helt klart hva fallet skyldes, men GSK uttaler i en epost til Fiercebiotech at noen studiedeltakere fikk tilbakefall etter endt behandling, og at infeksjonsnivåene deres derfor steg til et målbart nivå senere i forløpet.

Tross de endrede resultatene tror GSK fortsatt på at de skal få oligonukleotid-behandlingen på markedet.

I eposten understreker selskapet at ti prosent effektivitet uansett er om lag ti ganger bedre enn nåværende standardbehandling.

– Resultatene er et lovende steg fremover for de omtrent 300 millioner mennesker som lever med kronisk hepatitt B. Vi ser frem til å bekrefte resultatene for bepirovirsen i vår fase 3-studie som starter neste år, sier utviklingssjef hos GSK, Chris Corsico, i en melding fra selskapet, skriver danske MedWatch.

Opprinnelig har GSK betalt Ionis Pharmaceuticals 25 millioner dollar som førstegangsbetaling for selskapets hepatitt B-program.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også