Bavarian Nordic tjener rått på koppevaksine

Den danske legemiddelprodusenten Bavarian Nordic doblet omsetningen i tredje kvartal, takket være sin koppevaksine.
DOBLET OMSETNING: Vaksinen mot apekopper - den eneste av sitt slag - viser seg å være en melkeku for administrerende direktør Paul Chaplin i Bavarian Nordic. | Foto: Bavarian Nordic
DOBLET OMSETNING: Vaksinen mot apekopper - den eneste av sitt slag - viser seg å være en melkeku for administrerende direktør Paul Chaplin i Bavarian Nordic. | Foto: Bavarian Nordic
NTB-Ritzau og Eirik Omvik

Bavarian Nordic er den eneste godkjente produsenten av vaksine mot apekopper, noe som har gitt dem et travelt år.

Takket være koppevaksinen, som selges under navnene Jynneos, Imvanex og Imvamune, omsatte selskapet for rundt 1,4 milliarder kroner i tredje kvartal.

Salg av koppevaksine utgjorde drøyt 800 millioner kroner av omsetningen, opplyser selskapet.

Enorm vekst i USA

– Det er apekopper som har drevet veksten, men det samme har også vår rabies-forretning og den enorme veksten i USA gjort. Vi har holdt fast i og vunnet noen markedsandeler der, så dette har også bidratt veldig positivt for kvartalet, sier Bavarians finansdirektør, Henrik Juuel til Marketwire.

Salget av hundegalskap-vaksinen, Rabipur/Rabavert, går også godt. Bavarian har mer en doblet salget sammenlignet med samme periode i fjor, skriver Marketwire og danske MedWatch.

I USA har det selskapet hatt en vekst på 31 prosent for 2022 så langt, sammenlignet med den samme perioden for 2021.

Selskapet har hittil i år hatt en vekst på hele 344 prosent i Tyskland, der Rabipur-vaksinen blir brukt som reisevaksine. Allikevel er ikke markedet ifølge selskapet kommet seg helt etter koronapandemien, skriver Marketwire og MedWatch.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også