Jacob Lund blir global pressesjef i Astrazeneca

Den tidligere VG-journalisten Jacob Lund rykker opp fra rollen som kommunikasjonsdirektør for Norden, og blir global sjef for medierelasjoner for Astrazeneca på konsernnivå.
BLIR GLOBAL PRESSESJEF: I sin nye rolle skal Jacob Lund lede det globale presseteamet som har ansvar for medierelasjonene i mer enn hundre marked over hele verden. | Foto: Astrazeneca
BLIR GLOBAL PRESSESJEF: I sin nye rolle skal Jacob Lund lede det globale presseteamet som har ansvar for medierelasjonene i mer enn hundre marked over hele verden. | Foto: Astrazeneca

Jacob Lund har vært ansatt i Astrazeneca siden 2013, og har journalist-bakgrunn fra blant annet VG, der han jobbet som Norden-korrespondent, og fra NRK. 

Lund har studert jus, statsvitenskap og filosofi ved Universitetet i Oslo. 

Som kommunikasjonsdirektør og sjef for det nordiske Corporate Affairs-teamet er Jakob Lund i dag ansvarlig for Astrazenecas kommunikasjon i Norden, selskapets globale bærekraftkommunikasjon og styreleder Leif Johanssons kontor. 

– Det er en ære og svært spennende å få rollen som global pressesjef. Etter pandemien der vi leverte mer enn tre milliarder vaksinedoser uten fortjeneste, først og fremst til lav- og mellominntektsland, er vi blitt et selskap de fleste kjenner til over hele verden, sier Lund i pressemeldingen. 

I sin nye rolle skal Lund lede det globale presseteamet som har ansvar for medierelasjonene i mer enn hundre marked over hele verden. Han skal jobbe fra Storbritannia og Sverige, henholdsvis i i Cambridge og Stockholm. 

– Etter et tiår i flere ledende roller innen kommunikasjon og som medlem i det svenske styret, så kjenner Jakob selskapet godt og har utmerkede forutsetninger for å lede dette arbeidet på en strategisk måte, sier Katarina Ageborg, administrerende direktør for Astrazeneca i Sverige og global bærekraftsjef i konsernledelsen. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også