DNV kjøper MBI Healthcare Technologies

DNV har kjøpt MBI Healthcare Technologies, et selskap innen kvalitetssikring av helsedata med base i Storbritannia.
DATAKVALITET: – Med investeringen i MBI Healthcare Technologies vil DNV bidra til å akselerere forbedringer av datakvalitet i helsesektoren, sier Remi Eriksen, konsernsjef i DNV. | Foto: DNV
DATAKVALITET: – Med investeringen i MBI Healthcare Technologies vil DNV bidra til å akselerere forbedringer av datakvalitet i helsesektoren, sier Remi Eriksen, konsernsjef i DNV. | Foto: DNV

«Oppkjøpet er i tråd med DNVs strategiske ekspansjon på det digitale helsemarkedet og vil styrke DNVs løsninger for håndtering av kliniske risikoer som oppstår som følge av skitne data», melder selskapet i en pressemelding. 

– Med investeringen i MBI Healthcare Technologies vil DNV bidra til å akselerere forbedringer av datakvalitet i helsesektoren. MBI har utviklet sektorledende tjenester, og med deres KI- baserte løsning vil DNV kunne gi et betydelig bidrag til digitaliseringen av helsevesenet, sier Remi Eriksen, konsernsjef i DNV, i meldingen. 

– Vi er glade for å gå i partnerskap med DNV, en velrenommert kvalitetssikringsleverandør i flere sikkerhetskritiske bransjer, deriblant helsesektoren, sier Barry Mulholland, stiftende partner, MBI Healthcare Technologies.

MBI har samarbeidet med mer enn 80 helseaktører i Storbritannia for å forbedre den elektive behandlingen det siste tiåret. LUNA-plattformen har blitt brukt til å administrere mer enn 40 millioner pasientforløp, og selskapet har vurdert mer enn 10 millioner kliniske dokumenter, ifølge selskapet. De administrerer også Englands nasjonale plattform for datakvalitetsovervåking for elektiv behandling, heter det videre fra selskapet. 

DNV har blant annet levert tjenester som akkreditering og sertifisering av sykehus, og selskapet kjøpte Imatis i 2021.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også