Novartis kjøper amerikansk biotek-selskap

Novartis har inngått en avtale om å kjøpe det amerikanske bioteknologi-selskapet Chinook Therapeutics for en samlet verdi på 3,5 milliarder dollar. 
VIL KJØPE: Novartis vil kjøpe Chinook Therapeutics som er basert i Seattle, Washington.
VIL KJØPE: Novartis vil kjøpe Chinook Therapeutics som er basert i Seattle, Washington.

Det sveitsiske legemiddelselskapet Novartis kunngjør at de vil kjøpe Chinook Therapeutics for en samlet verdi på 3,5 milliarder dollar. Transaksjonen vil skje i form av en sammenslåing av Chinook og et nyopprettet Novartis-datterselskap.

Chinook Therapeutics er et selskap med to medisiner i fase tre for å behandle alvorlige kroniske nyre-sykdommer. Avtalen er i tråd med Novartis sin strategi om å fokusere på innovative medisiner, og vil betydelig utvide deres nyre-portefølje. 

Eiere av Chinook aksjer vil motta 3,2 milliarder dollar (40 dollar per aksje) i kontanter ved stenging, pluss en betinget verdirettighet på opptil 0,3 milliarder dollar (4 dollar per aksje) ved oppnåelse av visse regulatoriske milepæler. 

Transaksjonen forventes å bli avsluttet i andre halvdel av 2023. Chinook Therapeutics vil være et eget og selvstendig selskap frem til avtalen er i boks, skriver Novartis i en pressemelding. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også