Novo Nordisks fedmemiddel-markedsføring undersøkes av britiske helsemyndigheter

Novo Nordisk ble i forrige uke suspendert fra den britiske legemiddelindustriforeningen på grunn av brudd på skikk og bruk når det kommer til markedsføring av legemidler. Nå skal britiske helsemyndigheter undersøke om det er behov for ytterligere straff.
UNDERSØKELSER: Både MHRA og NICE undersøker nå Novo Nordisk, her representert ved administrerende direktør Lars Fruergaard Jørgensen. | Foto: Stine Bidstrup/ERH
UNDERSØKELSER: Både MHRA og NICE undersøker nå Novo Nordisk, her representert ved administrerende direktør Lars Fruergaard Jørgensen. | Foto: Stine Bidstrup/ERH

Medicines and Healthcare products Regulatory Agency (MHRA), den britiske regulatoriske helsemyndigheten, har nå rettet søkelyset mot Novo Nordisk og selskapets markedsføringspraksis omkring fedmemidlet Wegovy. 

Denne praksisen har allerede fått Novo Nordisk suspendert fra den britiske legemiddelindustriforeningen, ABPI. 

På tirsdag uttalte MHRAs talsperson at situasjonen med Novo Nordisk er «høyst uvanlig» og at det pleier å holde med selv-regulering av industriforeningene i tilfeller som dette, skriver Endpoints News.

– MHRA kommer alltid til å handle når det er behov for tiltak utover de som er tilgjengelige gjennom selv-regulering for å beskytte pasienter. Slike tiltak er sjeldne, sa talspersonen ifølge Endpoints.

– Vi jobber nå med å se over saken og når vi er klare skal vi vurdere om regulatoriske tiltak er nødvendig, sier Laura Squire, som er leder for helsekvalitet og tilgang i MHRA.

Pris-vaktbikkja National Institute for Health and Care Excellence (NICE) er også i gang med en undersøkelse av hvordan Wegovy ble godkjent for bruk i det offentlige britiske helsevesenet, ifølge The Guardian.

– Vi har kontaktet MHRA og NICE, og er klare for en dialog med dem om dette. Vi har ikke blitt gjort klar over noen av disse foreslåtte undersøkelsene fra noen av partene, sier Novo Nordisk i en uttalelse til Endpoints.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også