FHI-direktøren: Anslår 100 oppsigelser

Direktør i Folkehelseinstituttet (FHI) Camilla Stoltenberg, anslår at 100 årsverk må kuttes.
– Vi har ikke på noe tidspunkt trodd at det å gi tilbud om sluttpakker til alle vil dekke hele behovet for nedbemanningen, sier FHI-direktør Camilla Stoltenberg. | Foto: Vidar Sandnes
– Vi har ikke på noe tidspunkt trodd at det å gi tilbud om sluttpakker til alle vil dekke hele behovet for nedbemanningen, sier FHI-direktør Camilla Stoltenberg. | Foto: Vidar Sandnes
NTB, Anne Grete Storvik

FHI kutter nærmere 300 stillinger. Direktør Camilla Stoltenberg anslår nærmere 100 oppsigelser.

Oppsigelser

– Vi blir nødt til å gå til oppsigelser også. Vi har ikke på noe tidspunkt trodd at det å gi tilbud om sluttpakker til alle vil dekke hele behovet for nedbemanningen, sier Stoltenberg i Politisk kvarter på NRK tirsdag morgen.

Forrige uke varslet FHI kutt i om lag 300 stillinger etter budsjettforliket mellom regjeringen og SV.

Per nå kan hun ikke si noe om hvor mange som har takket ha til tilbudet om sluttpakke. Dermed kan hun heller ikke si noe om hvor mange som må sies opp, men anslår rundt 100 årsverk.

Helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) sier det kommende året blir krevende for hele Helse-Norge:

– Direktøren beskriver en del sammenfallende utfordringer, og det rammer veldig mange helseledere til neste år. Vi kunne også sittet her med sykehusdirektørene våre som nå opplever at budsjettet de får ikke strekker til, og at det vil gå utover beredskap, sier hun i Politisk kvarter.

Kritiserte FHI-kutt

Kjerkol har som helsekomite-medlem i forrige periode rettet kritikk mot Solberg-regjeringens kutt i FHI.

Til VG forklarer Kjekol kuttet hun nå pålegger FHI, slik:

– Jeg mener det var helt riktig at FHI fikk økte bevilgninger til å håndtere pandemien. Vi er stor takk skyldig jobben FHI og Helsedirektoratet har gjort gjennom over to år med pandemi. Nå er det en økonomisk situasjon hvor rammene oppleves som krevende for mange. Sykehusene får heller ikke kompensasjon for økt kostnadsvekst. Vi har en økonomisk situasjon som gjør at hver krone på statsbudsjettet må prioriteres tøffere, sier Kjerkol til VG.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også