Også Janssen Norge fikk medhold hos KOFA

Legemiddelselskapet Janssen-Cilag klaget også inn måten anbudet ble gjennomført på av Sykehusinnkjøp HF, og fikk medhold hos Klagenemda for offentlige anskaffelser (KOFA)
FIKK MEDHOLD: Administerende direktør Mario Klesse og Janssen Norge har fått mehold hos KOFA, men Sykehusinnkjøp rikker seg ikke. | Foto: Janssen Norge
FIKK MEDHOLD: Administerende direktør Mario Klesse og Janssen Norge har fått mehold hos KOFA, men Sykehusinnkjøp rikker seg ikke. | Foto: Janssen Norge

Dette kommer frem av en klage Dagens Medisin har fått innsyn i.

I forkant av årets onkologianbud ble det offentliggjort opplysninger som gjorde det mulig å regne ut prisen på MSD sitt legemiddel Keytruda, som består av virkestoffet pembrolizumab, slik MedWatch tidligere har omtalt.

Les mer: MSD ber retten stanse anbud

Nå kommer det frem at legemiddelselskapet Janssen-Cilag også klaget inn måten anbudet ble gjennomført på av Sykehusinnkjøp HF, og fikk medhold hos Klagenemda for offentlige anskaffelser (KOFA), etter at deres prisinformasjon også ble lekket.

– Vi er svært skuffet over at Sykehusinnkjøp velger å sette KOFAs avgjørelse til side, skriver Norges-sjef Mario Klesse i en e-post til Dagens Medisin.

«Sykehusinnkjøp HF har brutt regelverket for offentlige anskaffelser ved å dele taushetsbelagte opplysninger om klagers enhetspriser. Bruddet medfører avlysningsplikt», skriver KOFA ifølge Dagens Medisin.

Administrerende direktør i Sykehusinnkjøp Bente Hayes er uenig i at anbudet burde avlyses.

– Det er to avgjørelser [MSD og Janssen, red.anm.] som vi tenker er ufullstendige, med bakgrunn i at beslutning er tatt før hele prosessen var ferdig. Vi har vurdert at deler av sakskomplekset ikke har vært behandlet der. Derfor mener vi å kunne gjøre tildelingen som er gjort, sier Hayes til avisen.


Del artikkel

Relaterte artikler:

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også