Observe Medical vraker fabrikk-oppkjøp

Observe Medical avbryter forhandlingene om oppkjøp av den italienske produsenten av medtek-utstyr, Ferrari L.
FORKASTER PLANER: Administrerende direktør i Observe Medical, Rune Nystad, avbryter oppkjøpet av den italienske produsenten. | Foto: Observe Medical/Biim Ultrasound
FORKASTER PLANER: Administrerende direktør i Observe Medical, Rune Nystad, avbryter oppkjøpet av den italienske produsenten. | Foto: Observe Medical/Biim Ultrasound

I januar innledet Observe Medical forhandlinger om å kjøpe den italienske produsenten av medtek-utstyr, Ferrari L., i Verona i Italia. etter å ha inngått en eksklusivitets-avtale med dem med mål om avtale om oppkjøp første kvartal 2023. 

Nå har selskapet besluttet å avbryte prosessen med å kjøpe Ferrari L.

Avgjørelsen er et resultat av at Observe Medical har identifisert et mer kostnadeffektivt produsentalternativ som forventes å sikre volumproduksjon av høy kvalitet av Observe Medical-produktene, skriver selskapet i en børsmelding. 

– Avgjørelsen vil redusere selskapets fremtidige finansieringsbehov og vil ha innvirkning på tidligere kommunisert årlig inntektsstrøm som er beregnet til mellom 200 og 250 millioner kroner ved årets slutt. 

I et brev til aksjonærene, som forøvrig var lovet før påske, skriver adminisrerende direktør Rune Nystad at den kortsiktige handlingsplanen er justert, og at ambisjonen på lengre sikt er uendret. 

– Vi har identifisert og kvalifisert et alternativ og kostnadseffektiv produksjonskapasitet for Convatec-porteføljen. Med denne løsningen i sikte har vi har bestemt oss for å avbryte prosessen med å anskaffe Ferrari L, skriver Nystad blant annet. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også