Lifecare økte omsetningen - og kostnadene

– Kapitalutvidelsen er fundamentalt viktig for videre utvikling, heter det fra administrerende direktør i Lifecare, Joacim Holter. 
FORNØYD: – Det var en sterk prestasjon å hente inn en egenkapital på 45 millioner kroner i et marked som er sterkt påvirket av geopolitiske krefter og et usikkert marked, heter det fra Lifecare-direktør Joacim Holter. | Foto: Sebastian Brauer Hagel
FORNØYD: – Det var en sterk prestasjon å hente inn en egenkapital på 45 millioner kroner i et marked som er sterkt påvirket av geopolitiske krefter og et usikkert marked, heter det fra Lifecare-direktør Joacim Holter. | Foto: Sebastian Brauer Hagel

I oktober hentet Lifecare, som utvikler implantatet Sencell som skal gi sanntidsdata om glukosenivåer, inn 45 millioner kroner i en rettet emisjon.

– Kapitalutvidelsen viser at hovedaksjonærene og markedet har høye forventninger til forskning og utvikling av vår glukosesensor. Det var en sterk prestasjon å hente inn en egenkapital på 45 millioner kroner i et usikkert marked som er sterkt påvirket av geopolitiske krefter, heter det fra administrerende direktør Joacim Holter i selskapets fjerdekvartalsrapport. 

– Viktig kapitalutvidelse

– Denne kapitalutvidelsen er fundamentalt viktig for videre utvikling og kliniske studier av Sencell mot CE-merking, styrking av selskapets balanse for å sikre finansiell kapasitet - og fleksibilitet til å gripe mulighetene for vekst, heter det fra selskapet i kvartalsrapporten. 

Totale inntekter for konsernet i fjerde kvartal 2022 var 5,31 millioner kroner, en øking på 3,7 millioner kroner sammenlignet med samme kvartal året før. 

Har ansatt flere

De økte konserninntektene skyldes hovedsakelig implementeringen av Lifecare Laboratory GmbH, som et datterselskap av Lifecare AS. Herfra kommer det inntekter til konsernet fra salg av tjenester. Lønn og personalkostnadene i konsernet økte på grunn av veksten og følgelig økt aktivitet. 

Selskapet er i ferd med å avslutte en studie, LFC-SEN-001-studien. Denne er selskapets første studie på mennesker, og selskapet beskriver det som deres «pilot» blant kliniske studier. Hovedfokuset med studien er å få tydet signalene fra nål-sensorene selskapet tar i bruk i subkutant vev.

I kvartalsrapporten skriver selskapet at de står ved det tidligere annonserte tidspunktet for avlutningen av studien, som er beregnet til første kvartal 2023. 

Det var en økning i driftskostnadene, som ga et resultat på minus 8,39 millioner kroner i fjerde kvartal. Etter selskapets kapitalutvidelse i kvartalet, økte konsernets egenkapital til 55,52 millioner kroner, og forvaltningskapitalen økte til 70,67 millioner kroner. Selskapet gjør oppmerksom på at regnskapet for fjerde kvartal er urevidert. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også