Lifecare har inngått samarbeid med tysk universitet

Medtek-selskapet Lifecare skal samarbeide med Goethe University Frankfurt am Main. 
SAMARBEID: Lifecare og CED Joacim Holter skal finansiere to nye doktorgradsstillinger ved Goethe University Frankfurt am Main. | Foto: Lifecare AS
SAMARBEID: Lifecare og CED Joacim Holter skal finansiere to nye doktorgradsstillinger ved Goethe University Frankfurt am Main. | Foto: Lifecare AS

– Det nye partnerskapet med Goethe-universitetet vil styrke vår tilgang til ekspertise og øke rekrutteringsbasen vår, heter det fra selskapet i en melding. Kontrakten med universitetet ble signert rett før jul, opplyser Lifecare til MedWatch. 

Samlokalisering

Administrerende direktør i Lifecare, Joacim Holter, trekker frem flere faktorer han mener er interessante med samarbeidet, som videreutvikling og forbedring av selskapets teknologi.

– Av den grunn har vi knyttet til oss Goethe University Frankfurt am Main, hvor vi skal finansiere to nye doktorgradsstillinger. For oss betyr dette at vi kan videreutvikle det vi har, og alternativt gjør en innsats med forskning i andre retninger. I tillegg handler samarbeidet om å bidra til at vi har en sterk faglig base for rekruttering. Dette er også en del av en litt mer langsiktig tilnærming til å samlokalisere våre tyske enheter i Mainz-området, sier han i meldingen. 

Glukose-sensor

Lifecare er et børsnotert medtek-selskap i en tidlig fase av utviklingen på sin teknologi Sencell. Selskapets første mål er å utvikle en liten sensor som kan injiseres i kroppen og kontinuerlig måle glukosenivåene til diabetikere. Selskapet holder til i Bergen, men de fleste ansatte i selskapet jobber imidlertid i England eller Tyskland i datterselskaper. I oktober hentet selskapet 50 millioner kroner i en emisjon.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også