Onemed har inngått avtale verdt opp mot 900 millioner kroner

Medtek-distributøren Onemed har inngått en avtale med Agder-kommunene og Agder fylkeskommune om medisinsk utstyr og materiell. 
AVTALE: Onemed og administrerende direktør Jan Knoh har inngått avtale med Agder-kommunene og Agder fylkeskommune. | Foto: Oslo kommune
AVTALE: Onemed og administrerende direktør Jan Knoh har inngått avtale med Agder-kommunene og Agder fylkeskommune. | Foto: Oslo kommune

Rammeavtalen har en verdi på opp til 900 millioner kroner. Avtalen omfatter samtlige kommuner i Agder, samt fylkeskommunen og en rekke andre offentlige organer i fylket, skriver Lillesands-Posten. Avtalen er inngått for to år, med mulighet for forlengelse.

I november vant samarbeidet mellom Oslo kommune og Onemed AS årets Anskaffelsespris for avtale om medisinsk forbruksmateriell, utstyr og opprettelse av beredskapslager.

OFA, innkjøpssamarbeidet mellom Agder fylkeskommune og samtlige kommuner i fylket har forhandlet frem den nye rammeavtalen. I Agder er målet å redusere klimagassutslipp i fylket med minst 45% innen 2030, og i den nye avtalen er det stilt krav til tiltak for å redusere klimautslipp. 

– Ved valg av medisinsk materiell er det viktig at det tas hensyn til brukervennlighet, hygiene, smitte og tidsbruk hos helsepersonell, sier sier adminstrerende direktør Jan Knoph i Onemed i en pressemelding. 

– Mye av det medisinske materiellet som brukes mest, som engangshansker, beskyttelsesmateriell og inkontinensmateriell, er i liten utstrekning egnet for resirkulering. Det er likevel mye vi kan gjøre. Gjennom avtalen vi har med Oslo kommune har vi på under ett år allerede redusert bruken av engangsplast med halvannet tonn gjennom å fokusere på produkter som er nedbrytbare eller kan resirkuleres, sier Knoph i meldingen, ifølge Lillesands-Posten.

Onemed AS er en del av Asker Healthcare Group, som overtar og utvikler ledende selskaper innen medisinsk materiell og utstyr i Europa. Gruppen består av mer enn 30 selskaper i 14 land. Asker har hovedkontor i Stockholm, Sverige og omsetter for om lag åtte millarder. kroner. Onemed AS omsatte i 2021 for over 600 millioner kroner. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også