GE Healthcare er nå på børsen

Helsedelen av General Electric ble onsdag spunnet ut og notert på Nasdaq-børsen.
SPUNNET UT: GE Healthcare og administrerende direktør Pete Arduini er nå notert på Nasdaq-børsen, uavhengig av moderkonsernet General Electric. | Foto: GE Healthcare
SPUNNET UT: GE Healthcare og administrerende direktør Pete Arduini er nå notert på Nasdaq-børsen, uavhengig av moderkonsernet General Electric. | Foto: GE Healthcare

Verdens største produsent av jodholdige kontrastmidler er nå notert på Nasdaq-børsen. GE Healthcare er ikke lenger en del av General Electric (GE)-konsernets børsnotering. 

Aksjonærene i GE fikk imidlertid en aksje i GE Healthcare for hver tredje de har i GE. 

GE Healthcare er tilstede i 160 land. I Norge investerte selskapet nylig 800 millioner kroner for å utvide produksjonskapasiteten ved fabrikken deres i Lindesnes.

Selskapet har 51 000 ansatte på verdensbasis og har 18 milliarder dollar i årlige inntekter. Av dette investerer de én milliard dollar i FoU, ifølge en pressemelding. 

Selskapet forventer en økning i verdi i det potensielle markedet deres fra 84 milliarder dollar i 2021 til 102 milliarder dollar i 2025. De mener dermed at det er stort potensiale for videre vekst for selskapet. 

Administrerende direktør i uavhengige GE Healthcare er Pete Arduini. Han har vært leder for GE Healthcare siden januar 2022. Han har en lang fortid hos GE Healthcare og andre amerikanske livsvitenskapsbedrifter.

GE Healthcare kursen ligger i torsdag morgen på 70,20 dollar.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også