Nykode med oppdaterte resultater på kreftvaksine-studie

Selskapet deler mer informasjon om mRNA-plattformen på immunterapi-konferanse i USA. 
OPPDATERER: Agnete Fredriksen og Nykode har delt resultater fra en studie på selskapets APC-vaksine. | Foto: Vidar Sandnes
OPPDATERER: Agnete Fredriksen og Nykode har delt resultater fra en studie på selskapets APC-vaksine. | Foto: Vidar Sandnes

Nykode viser tirsdag til data fra en studie på selskapets APC-målrettede vaksineteknologi levert med mRNA. 

Selskapets modulære vaksineteknologi retter seg spesifikt mot antigener i antigenpresenterende celler (APC), som har vist seg å indusere en bred, sterk og langvarig antigenspesifikk immunrespons i kreft, noe som korrelerer med klinisk respons, ifølge en pressemelding fra selskapet.

Oppdateringen om mRNA-plattformen ble lagt frem på Cancer Immunotherapy-kongressen i Boston, USA.

Forskningen er gjennomført av 11 ansatte hos Nykode Therapeutics i Oslo.

– «Overlegen» effekt

Studien viste at den APC-målrettede vaksinen konsekvent oppnådde en bredere og mer robust immunrespons på tvers av doser sammenlignet med en ikke-målrettet neoantigenvaksine. Vaksinen ga også «overlegen tumorkontroll og resulterte i dramatisk forbedret overlevelse i en musemodell av tykktarms-og endetarmskreft», ifølge meldingen fra selskapet. 

– Våre nyeste data understreker ikke bare effektiviteten av den APC-målrettede tilnærmingen, men bekrefter også vår plattforms potensial på tvers av modaliteter for å fremme behandlingslandskapet for kreft betydelig, sier Agnete Fredriksen, medgründer og forskningssjef i selskapet, i meldingen. 

Slik konkluderer studien:

Nykode Vaccibody-plattformen, når den leveres i et mRNA-LNP-format, fremkaller sterkere og bredere T-celleresponser sammenlignet med en ikke-målrettet neoantigenvaksine.

Vaccibody neoantigenvaksinen fremkalte T-celleresponser på vesentlig flere neoantigener enn den ikke-målrettede neoantigenvaksinen (14 vs. 8 ved toppdose).

Vaccibody neoantigenvaksinen ga langt bedre tumorkontroll enn den ikke-målrettede neoantigenvaksinen, med tumoravstøtning hos 72 prosent av dyrene sammenlignet med bare 8 prosent av dyrene.

Vaccibody neoantigenvaksinasjon resulterte i en betydelig høyere overlevelsesrate ved dag 34 (91 prosent for Vaccibody mot 25 prosent for antigen)

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også