Olympiske utøvere tyr til diabetes-utstyr i medaljejakten

Kontinuerlig glukosemåling er ikke bare nyttig for diabetikere - også toppidrettsutøvere ser til produkter for å overvåke blodsukkernivået. 
GÅR FOR GULL: Abdi Nageeye vant sølv i Sapporo sist OL. I årets olympiske leker går han for gull, blant annet ved hjelp av en kontinuerlig glukosemåler. | Foto: AP Photo/Shuji Kajiyama/NTB
GÅR FOR GULL: Abdi Nageeye vant sølv i Sapporo sist OL. I årets olympiske leker går han for gull, blant annet ved hjelp av en kontinuerlig glukosemåler. | Foto: AP Photo/Shuji Kajiyama/NTB

Utstyr opprinnelig utviklet for personer med diabetes blir nå tatt i bruk av olympiske utøvere, inkludert den nederlandske maratonløperen Abdi Nageeye, skriver nyhetsbyrået Reuters

Utøverne håper at det å overvåke blodsukkernivåer med kontinuerlige glukosemonitorer (CGM), vil være til hjelp for å optimalisere prestasjonene. 

Glukoseomonitorer, som i utgangspunktet er et helseverktøy for diabetikere, har utviklet seg til et multimilliardmarked. To av de største aktørene i dette segmentet, Abbott og Dexcom, øyner nå muligheter blant både idrettsutøvere og personer som generelt er opptatt av helse og velvære, skriver Reuters.

Bruken av glukosemonitorer kommer til å øke betydelig, også utenfor diabetesfeltet, mener driftsdirektør i Dexcom, Jacob Leach, ifølge Reuters, som skriver at det per nå ikke konkrete bevis på at disse verktøyene kan forbedre idrettsprestasjoner.

Et av Dexcoms produkter, Stelo, fikk i mars tillatelse for salg uten resept i USA, og de håper på å lansere det i sommer.

Tidligere har den kenyanske maratonløperen Eliud Kipchoge og hans team vært sponsede brukere av Abbotts glukosemonitorer, skriver Reuters.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også