Lifecare klare for levetidsstudie

Selskapet kunngjør at kravene til avlesingsavstand mellom glukosemåler og avleser er nådd. – Et viktig fremskritt mot produktklarhet i veterinærmarkedet, sier direktør Joacim Holter i Lifecare.
DELIKAT SAK: – Å innarbeide trådløs kommunikasjon i vår toppmoderne sensor er et ømfintlig problem, men det er løsbart, sier administrerende direktør Joacim Holter i Lifecare. | Foto: Sebastian Brauer Hagel
DELIKAT SAK: – Å innarbeide trådløs kommunikasjon i vår toppmoderne sensor er et ømfintlig problem, men det er løsbart, sier administrerende direktør Joacim Holter i Lifecare. | Foto: Sebastian Brauer Hagel

Å få til god kommunikasjon mellom intern sensor og ekstern avleserenhet har vært en utfordring for Lifecares Sencell-produkt. Selskapet har derfor leid inn eksterne konsulenter for å forbedre avlesningsavstanden.

Nå er kravene oppfylt, opplyser Lifecare i en børsmelding.

– Våre ingeniører og forskere har forbedret avlesningsavstanden. For oss var dette et spørsmål om når, ikke om, vi kunne kunne oppfylle de definerte kravene, sier administrerende direktør Joacim Holter i Lifecare.

I studien skal Lifecare undersøke levetiden og biokompatibiliteten til sensoren i en levende kropp. Den opprinnelige planen var å gjøre studien med mennesker, men Lifecare mener det ikke er nødvendig med mer proof-of-concept-data i mennesker etter LFC-SEN-001-studien. Studien skal derfor gjennomføres i hunder.

Gitt at in-vitro-kvalitetstestene går som planlagt, forteller selskapet at levetidsstudien kan starte ved NMBU i midten av juni. Altså forventes studiene (LFC-SEN-002) å være i gang neste uke, eller uken deretter.

– Vi er heldige å ha med oss noen av de fremste ekspertene innen indremedisin ved NMBU til å delta i studiene, sier daglig leder Jo Amundstad i datterselskapet Lifecare Veterinary, som skal lede forskningen.

Rekrutteringen av de firbeinte pasientene har begynt.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også