Rettssak om covid-19 vaksiner i gang i Storbritannia

Milliarder av dollar kan potensielt stå på spill, ettersom de involverte selskapene har tjent enorme summer på covid-19-vaksinene sine. Samtidig pågår det flere søksmål på verdensbasis.
I RETTEN: Moderna, Biontech og Pfizer skal møtes i den britiske høyesteretten, High Court i London.
I RETTEN: Moderna, Biontech og Pfizer skal møtes i den britiske høyesteretten, High Court i London.

Kampen om patenter på covid-19-vaksiner mellom Pfizer og Biontech på den ene siden og Moderna på den andre, har begynt i Storbritannia, melder Reuters

Pfizer og Biontech har bedt en domstol i London om å kansellere Modernas patenter på teknologien bak utviklingen av covid 19-vaksinen. Pfizer og den tyske partneren Biontech saksøkte Moderna ved High Court i London i september 2022, og Moderna svarte noen dager senere og hevdet at patentene deres var blitt krenket. 

Moderna hevder at Pfizer og Biontech har kopiert amerikanernes arbeid med mRNA-teknologi, som ble patentert lenge før covid-19-pandemien startet i slutten av 2019. Pfizer og Biontech hevder på sin side at Modernas utvikling av mRNA-teknologien kun er åpenbare forbedringer av tidligere arbeid. 

Dette søksmålet kan potensielt dreie seg om enorme summer, ettersom Pfizer solgte mRNA-vaksinen Comirnaty for 11,2 milliarder dollar i fjor, mens Moderna tjente 6,7 milliarder dollar på sin vaksine Spikevax. Rettssaken i London er bare én av flere pågående rettssaker rundt om i verden, med parallelle rettssaker i Tyskland, Nederland, Belgia og USA, ifølge danske MedWatch.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også