WHO overvåker ny koronavariant – oppdaterte korona-vaksiner på vei

Den hurtigspredende koronavirus-varianten Eris har av WHO blitt klassifisert som en «variant of interest», som betyr at den vil bli overvåket for mutasjoner som kan gjøre den mer alvorlig.
SKAL FØLGE MED: Den nye koronavarianten skal følges ekstra med på av Verdens helseorganisasjon. | Foto: Denis Balibouse
SKAL FØLGE MED: Den nye koronavarianten skal følges ekstra med på av Verdens helseorganisasjon. | Foto: Denis Balibouse

Verdens helseorganisasjon (WHO) klassifiserte denne uken koronavirus-varianten EG.5, kalt Eris, som sirkulerer i USA og Kina som en såkalt «variant of interest». Den ser imidlertid ikke ut til å utgjøre en større trussel mot folkehelsen enn andre varianter, heter det fra WHO, skriver Reuters. 

Den hurtigspredende varianten, som er den mest utbredte i USA med anslagsvis mer enn 17 prosent av tilfellene, har ført til en økning av viruset i hele landet og er også påvist i blant annet Kina, Sør-Korea, Japan og Canada. 

Mens Pfizer, Moderna og Novavax venter på at de amerikanske legemiddelmyndighetene (FDA) skal godkjenne sine tilpassede vaksiner, har den nye virusvarianten fått fotfeste. Ifølge Fiercepharma har Pfizer, Moderna og Novavax oppdaterte vaksiner på vei som forventes å gi bedre beskyttelse mot Eris, som er en undervariant av omikron. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også