Lavere kvartalsresultat enn forventet for Gilead Sciences

Selskapet melder om et lavere overskudd i andre kvartal etter kostnader knyttet til et rettsforlik og lavere salg av selskapets covid 19-behandling, men oppjusterer allikevel forventningene for året. 
HØYE UTGIFTER: Gilead viser lavere andrekvartals-resultater enn tidligere på grunn av høye utgifter. Selskapet er allikevel positiv til årets omsetning etter gode resultater fra sin hiv-portefølje. | Foto: Mike Blake/REUTERS / X00030
HØYE UTGIFTER: Gilead viser lavere andrekvartals-resultater enn tidligere på grunn av høye utgifter. Selskapet er allikevel positiv til årets omsetning etter gode resultater fra sin hiv-portefølje. | Foto: Mike Blake/REUTERS / X00030

Gilead Sciences hever årets inntektsprognose, samtidig som de reduserer forventningene for den antivirale covid-behandlingen Veklury, også kjent som remdisivir, på grunn av et lavere antall pandemirelaterte innleggelser på sykehus. 

Det skriver nyhetsbyrået Reuters.

Selskapet sier nå at de forventer salget av Veklury til å komme på totalt 1,7 milliarder dollar dette året, noe som er lavere enn deres tidligere forventning om rundt to milliarder dollar. Salg av legemidlet i andrekvartal falt med 43 prosent fra ifjor, til 256 millioner dollar. 

Gilead rapporterer om en samlet omsetning på 6,6 milliarder dollar i årets andre kvartal. Samme tid i fjor hadde de en samlet omsetning på 6,26 milliarder dollar. 

Ifølge selskapet ble resultatet påvirket av en kostnad på 525 millioner dollar, knyttet til forlik i forbindelse med antitrust-rettsaker om hiv, skriver Reuters.

Gilead er allikevel positive til årets samlede resultater, og oppjusterer forventningene fra 26 til 26,7 milliarder til 26,3 til 26,7 milliarder dollar, på grunn av selskapets gode resultater med hiv-legemidler. 

Salg av hiv-porteføljen har steget med ni prosent dette kvartalet, til 4,63 milliarder dollar. 

I oktober i fjor fikk Gilead et ja fra Beslutningsforum til å tilby sin CAR T-behandling ved norske offentlige sykehus, noe som var en stor milepæl for selskapet. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også