Gilead kjøper opp kreftbehandling av strategisk partner, milepælsbetalinger og royalties utgår

Biotekselskapet Jounce har utviklet GS-1811 sammen med Gilead. Nå har legemiddelgiganten kjøpt ut det lille biotekselskapet i et vanskelig marked. 
KJØPER: Daniel O'Day og Gilead utnytter det dårlige markedet for å sikre seg rettighetene på GS-1811 fra Jounce. | Foto: Gilead
KJØPER: Daniel O'Day og Gilead utnytter det dårlige markedet for å sikre seg rettighetene på GS-1811 fra Jounce. | Foto: Gilead

Det som i 2020 var en lisensieringsavtale har nå i 2022 blitt et regelrett oppkjøp, når Gilead Sciences kjøper rettighetene til GS-1811 fra Jounce Theurapeutics. 

Det melder nyhetsbyrået Reuters.

I et vanskelig marked selger Jounce rettighetene til legemiddelkandidaten for 67 millioner dollar. Fra den originale utlisensieringen kunne de vente seg 685 millioner dollar i milepælsbetalinger, som nå utgår. De har så langt mottatt 40 millioner dollar i denne typen betalinger. Royalties fra eventuelle salg av legemidlet utgår også. 

– Denne handelen lar oss utvide rullebanen vår, og holde oss fokuserte på å levere meningsfulle og langvarige fordeler for kreftpasienter. Det var viktig for Jounce på dette tidspunktet å styrke cash-ressursene våre gitt utfordringene i markedene for biotek-selskaper, sier administrerende direktør Richard Murray i en pressemelding. 

GS-1811 skal brukes mot solide tumorer og gir effekt ved å selektivt jobbe mot T-cellene i kroppen som undertrykker kroppens immunrespons og lar tumoren vokse.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også