Ultimovacs i mål med rekruttering til studie på hode - og halskreft

Studien der Ultimovacs universelle kreftvaksine skal prøves ut i kombinasjon med sjekkpunkthemmeren Keytruda, er nå fullrekruttert. 
MILEPÆL: – Vi ser frem til å få vite mer om effekten av UV1, sier Carlos de Sousa, administrerende direktør i Ultimovacs. | Foto: Ultimovacs
MILEPÆL: – Vi ser frem til å få vite mer om effekten av UV1, sier Carlos de Sousa, administrerende direktør i Ultimovacs. | Foto: Ultimovacs

Ultimovacs randomiserte fase 2-studie FOCUS har nå rekruttert alle 75 pasienter med hode- og halskreft, melder det norske kreftvaksineselskapet. 

Studien er den tredje av fem randomiserte kliniske fase 2-studier på selskapets universelle kreftvaksine UV1 i ulike kreftindikasjoner og i kombinasjon med ulike sjekkpunkthemmere. 

– Viktig milepæl

– Vi ser frem til å få vite mer om effekten av UV1, spesielt når det gjelder totaloverlevelse, som er det viktigste effektmålet innen kreftbehandling. Vi forventer å kunne legge fram toplinjedata på fase 2-studien på malignt melanom (føflekkreft), INITIUM, i andre halvdel av 2023, sier Carlos de Sousa, administrerende direktør i Ultimovacs i en pressemelding. 

Hode- og halskreft er betegnelsen på ulike ondartede svulster som utvikler seg i eller rundt halsen, strupehodet, nesen, bihulene og munnen.

– Metastatisk eller tilbakevendende hode- og halskreft er en svært aggressiv sykdom, og det er et stort behov for bedre behandlingsalternativer. Den vellykkede rekrutteringen av pasienter i FOCUS-studien markerer en viktig milepæl i utprøvingen av nye immunterapimetoder, som denne, der UV1 prøves ut i kombinasjon med sjekkpunkthemmere, sier professor Mascha Binder, hovedutprøver for studien. 

FOCUS fase II-studien, som utprøverinitiert, er delvis støttet gjennom et innovasjonsstipend på inntil 16 millioner kroner fra Norges forskningsråd. Den første pasienten i studien ble rekruttert i august 2021, og pasientene er behandlet på ti studiesteder i Tyskland.

– NIPU-data kommer til høsten

Les også: Ultimovacs om NIPU-studien: – Vi er mer optimistiske nå enn vi var før avlesning

Som selskapet tidligere har varslet, vil fullstendige data fra fase 2-studien NIPU, som har undersøkt 118 brysthinnekreft-pasienter ved sentere i Skandinavia, Australia og Spania, opplyser de Sousa. 

– For NIPU forventer vi at alle data, inkludert totaloverlevelse, vil bli presentert på en medisinsk konferanse i løpet av høsten. Resultatene fra disse studiene vil øke vår forståelse av hvordan UV1 potensielt kan bedre utfallet for kreftpasienter, og danne et grunnlag for våre fremtidige kliniske studier, sier Sousa. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også