Bergenbio sikrer 250 millioner kroner i ny kapital

Fortrinnsrettsemisjonen i Bergenbio er nå overtegnet. 
KAPITAL: – Dette er gode nyheter. I et stadig mer krevende kapitalmarked er vi tilfreds med at aksjonærene vil støtte selskapets videre strategi, sier Bergenbio-direktør Martin Olin. | Foto: Teresa Walton
KAPITAL: – Dette er gode nyheter. I et stadig mer krevende kapitalmarked er vi tilfreds med at aksjonærene vil støtte selskapets videre strategi, sier Bergenbio-direktør Martin Olin. | Foto: Teresa Walton

I mai kunngjorde Bergenbio at de ønsket å hente opptil 250 millioner kroner i en emisjon for å investere i studieløpene sine med hovedkandidaten Bemcentinib, som selskapet håper kan bli en behandling for ikke-småcellet lungekreft.

Innen dette var det garantert for tegning av aksjer tilsvarende 175 millioner kroner. Tegningsperioden i fortrinnsrettsemisjonen utløp tirsdag ettermiddag ved børsens stengetid, og selskapet melder tirsdag kveld at fortrinnsrettsemisjonen er overtegnet. Dette betyr at selskapet har fått mer interesse enn det som er nødvendig for å sikre seg 250 millioner kroner i fortrinnsrettsemisjonen.

– Dette er gode nyheter. I et stadig mer krevende kapitalmarked er vi tilfreds med at aksjonærene vil støtte selskapets videre strategi. Kapitalen vil i all hovedsak brukes til vår hovedstudie innenfor ikke-småcellet lungekreft. I denne studien forventer vi å presentere vesentlige nyheter det neste halvannet året, sier Martin Olin, administrerende direktør i Bergenbio i børsmeldingen. 

I tildelingen av nye aksjer vil investorer med tegningsretter blir prioritert. Totalt vil det utstedes 2,5 milliarder nye aksjer. I tillegg vil det utstedes 1,25 milliarder frittstående tegningsretter (warrants) til de investorene som blir tildelt nye aksjer i selskapet, der hver andre aksje gir en tegningsrett på én ny aksje i selskapet, som enten kan selges senere eller utøves i bestemte perioder. 

Arctic Securities og Carnegie er engasjert som tilretteleggere i emisjonen, mens H.C Wainwright & Co. er engasjert som finansiell rådgiver.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også