To selskaper nærstående til styremedlem selger over tre millioner aksjer i Bergenbio

Styremedlem og innsider i Bergenbio, Sveinung Hole, er såkalt nærstående til to Sarsia-selskaper og disse selskapene selger over tre millioner aksjer i Bergenbio. 
HAR SOLGT: Sarsia developement AS, som Bergenbio-styremedlem har nær tilknytning til, sitter nå igjen med 175 000 aksjer i Bergenbio. | Foto: Sarsia
HAR SOLGT: Sarsia developement AS, som Bergenbio-styremedlem har nær tilknytning til, sitter nå igjen med 175 000 aksjer i Bergenbio. | Foto: Sarsia

Artikkelen er endret 25.5.23 kl 11:26 og det er nå presisert at de er de to selskapene Hole er nærstående til som har solgt aksjer i Bergenbio. Hole har ikke solgt private aksjer i Bergenbio, slik opprinnelig tittel og tekst ga inntrykk av. Hole opplyser til MedWatch at han eier 107 394 aksjer gjennom sitt investeringsselskap Svev AS.

Sveinung Hole er styremedlem og primærinnsider i Bergenbio, og er nærstående til selskapene Sarsia Seed AS og Sarsia Developement AS. 

Ifølge en børsmelding onsdag kveld har Sarsia Seed AS solgt 2 117 900 aksjer i Bergenbio ASA til en gjennomsnittskurs på 0,2975 kroner, og Sarsia Development AS har solgt 1 000 000 aksjer til en gjennomsnittskurs på 0,3658 kroner. Tilsammen har Hole solgt aksjer verdt i underkant av én million kroner. 

Selskapene har solgt disse aksjene for å frigjøre kapital til å tegne nye aksjer med tegningsretter, heter det i meldingen. 

Etter denne transaksjonen eier Sarsia Development AS 175 000 aksjer i selskapet, ifølge meldingen. 

Sveinung Hole er forøvrig nylig ansatt som ledende partner i Sarsia Management AS fra 1. september 2023, og fram til da har han en stilling som senior partner i selskapet.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også