Sandoz-styret er klart – Novartis skiller ut generika-produsenten i år

Næringslivsledere fra sveitsisk næringsliv og dagligvarehandelen preger det nye styret til den gjenreiste sveitsiske generika-produsenten.
STYRELEDER: Gilbert Ghostine skal være styreleder i Sandoz når det skilles ut fra Novartis. Han får med seg 10 styremedlemmer. | Foto: LinkedIn
STYRELEDER: Gilbert Ghostine skal være styreleder i Sandoz når det skilles ut fra Novartis. Han får med seg 10 styremedlemmer. | Foto: LinkedIn

Sandoz har ikke vært et uavhengig selskap siden 1996. Da slo nettopp Sandoz seg sammen med selskapet Ciba-Ceigy og ble det vi i dag kjenner som Novartis. 

I 2003 ble Sandoz-navnet brukt på nytt for å være generika-armen internt i Novartis.

I løpet av andre halvdel av 2023 skal Novartis skille ut Sandoz. Generika-produsenten blir et eget selskap eid av Novartis’ aksjonærer. 

Nå er styret, ledet av styreleder Gilbert Ghostine, som har jobbet i diverse roller i det internasjonale øl- vin- og brennevin-konsernet Diageo, og inntil nylig var toppsjef i det sveitsiske parfymekonsernet Firmenich, satt. 

Ghostine har foreslått ti styremedlemmer, som Novartis har godkjent.

Det skriver nyhetsbyrået Reuters.

Styremedlemmene inkluderer næringslivstopper fra dagligvare og forbruker-segmentet. Disse er Francois-Xavier Roger, som er finansdirektør i det sveitsiske gigantselskapet Nestlé, Urs Riedener, tidligere toppsjef i det sveitsiske meieri-selskapet Emmi, Maria Varsellona, som er juridisk leder i dagligvareleverandøren Unilever og tidligere Proctor & Gamble-leder Yannis Skoufalos.

I tillegg skal Deutsche Lufthansas finansdirektør Remco Steenburgen ha en styreplass. 

Fra livsvitenskapsbransjen tar Shamiram Feinglass, som har vært medisinsk direktør i helseavdelingen til Danaher-konsernet og tidligere digitaliseringssjef i Eli Lilly, Aarti Shah.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også