Dette er den nye ledergruppen i Novartis Norge etter omstruktureringen

Den norske avdelingen til Novartis har endret ledergruppe som en del av selskapets globale strategi om å ha en enklere organisasjonsmodell. 
NY LEDERGRUPPE: Øverst f.v.: Karine Skaret, Eli Bergli, Kari Rolfsjord, Barbra Terjesen og Tarje Bergdahl. Nederst f.v.: Øystein Bach, Helene H. Skatvedt, Veronika Barrabés, Veronica Gran og Wenche Hægh.
NY LEDERGRUPPE: Øverst f.v.: Karine Skaret, Eli Bergli, Kari Rolfsjord, Barbra Terjesen og Tarje Bergdahl. Nederst f.v.: Øystein Bach, Helene H. Skatvedt, Veronika Barrabés, Veronica Gran og Wenche Hægh.

Artikkelen er oppdatert 11. januar klokken 12:27 med antallet ansatte i Norge som måtte gå etter omorganiseringen.

Det sveitsiske legemiddelselskapet Novartis ønsker å ha en enklere organisasjonsmodell i samtlige av selskapets underavdelinger.

I juni i fjor sa selskapet at skulle være omlag 8000 færre ansatte i fremtiden. 

–I Novartis i Norge har omtrent ti prosent av de ansatte måttet gå i forbindelse med omstruktureringen, opplyser kommunikasjonsdirektør Karine Skaret i Norvartis til MedWatch. 

Novartis Norge samler derfor de to tidligere enhetene for pharma og onkologi til en felles enhet for nyskapende medisiner under det engelske navnet Innovative Medicines, ifølge en pressemelding. 

– Jeg er glad for at vi har fått på plass en offensiv og nyskapende ledergruppe i Novartis Norge. Vi har vært gjennom en endringsprosess den siste tiden, og vil fremover bli mer landsfokusert, sier daglig leder for Novartis Norge, Veronika Barrabés, i meldingen. 

Hun mener Novartis nå enklere vil kunne tilpasse seg lokale behov, slik at de blir en mer relevant partner for den norske helsesektoren.

– Legemidler er en viktig innsatsfaktor i helsevesenet og vi tror vi kan gjøre mer og tenke nytt for at norske pasienter raskt kan ta i bruk nyskapende legemidler til rett tid, sier Barrabés. 

Flere i nye roller

Den nye ledergruppen er som følger: 

Veronika Barrabés, Country Manager/Daglig leder

Fortsetter som daglig leder i Norge, men med et sterkere fokus og mandat for Novartis Norge. Barrabés har vært i Novartis siden 2006, og har i denne perioden hatt både norske og nordiske stillinger, i tillegg til ulike styreverv innen helseindustrien. For tiden er hun styreleder i LMI og styremedlem i NHO og NHO Geneo. 

Eli Bergli, Healthcare Partnership Director

Kommer fra stillingen som Medical Head innen kreftområdet i Novartis. Bergli skal lede en avdeling som skal belyse og finne innovative løsninger på utfordringer for å bedre pasientbehandlingen. Bergli har over 25 års erfaring fra legemiddelindustrien, og har i løpet av årene hatt ulike roller i flere internasjonale legemiddelfirmaer. Bergli er utdannet fysiolog, med en master innen nyrefysiologi.

Tarje Bergdahl, Medical Director

Får ansvar for implementering av de medisinske fokusområdene i Novartis. Herunder å utvikle og få nye medisiner på markedet, datagenerering og skape plattformer for vitenskapelig samarbeid. Bergdahl har lang fartstid i Legemiddelindustrien både i Norge og Norden, og kommer fra en rolle som Nordic Medical Director Oncology. 

Veronica Gran, Director Value & Access

Skal lede arbeidet med å sikre markedstilgang for hele Novartis’ legemiddelportefølje, nå også kreftlegemidlene. Gran er utdannet helseøkonom fra Universitet i Oslo, og har jobbet med Market Access-relaterte problemstillinger i legemiddelindustrien i snart 15 år, hvorav de siste 8 årene som leder for Markedstilgang i den tidligere Pharma-delen av Novartis Norge. 

Barbra Terjesen, Customer Engagement Director

Skal lede avdelingen som har det daglig samarbeidet med norske sykehus og klinikere, med mål om å gi bedre pasientbehandling og finne de riktige pasienter for Novartis sine legemidler. Terjesen har lang erfaring fra ulike roller og terapiområder innen legemiddelindustrien, og har jobbet i Novartis Norge siden 2007. Hun har en master i nevrofysiologi fra Universitetet i Bergen. 

Øystein Bach, Marketing Director

Går inn i rollen som Marketing Director. Bach vil lede markedsavdelingen som har ansvaret for strategi og markedsføring av prioriterte medikamenter i Novartis sin portefølje. Han har økonomiutdannelse fra Norge og USA, og har siden 2000 hatt en rekke kommersielle roller i Novartis. Han kommer nå fra en posisjon som Nordic Marketing lead.

Wenche Hægh, Business Excellence & Execution Director

Skal lede avdelingen som har det daglige ansvaret for etablerte produkter, samt våre team med ansvar for omnichannel og digitale plattformer, analysearbeid og bedriftskoordinatorer. Hægh har 25 års erfaring fra Legemiddelindustrien, og bred erfaring fra kommersielle og strategiske roller i Norge og Norden. 

Kari Rolfsjord, Director Public Affairs

Fortsetter i samme stilling som før. Skal lede arbeidet for myndighetskontakt på vegne av Novartis Norge. Rolfsjord har jobbet i Novartis siden 2017, og hatt ulike roller i Market Access og Public Affairs, i og utenfor Norge. Hun har en utdanningsbakgrunn fra journalistikk, politikk og økonomi. 

Helene H. Skatvedt, Head Legal Norge

Fortsetter som internadvokat i Novartis Norge, en rolle hun har hatt siden 2016. Skatvedt vil fortsette å gi praktiske og strategiske råd til hele det norske teamet. 

Karine Skaret, Head of Communications and Patient Engagement

Fortsetter som kommunikasjonssjef for Novartis Norge, en rolle hun har hatt siden 2021. Skaret vil nå også få ansvar for kontakt med pasientforeninger. Hun er utdannet psykolog, og har bakgrunn fra politikk som politisk rådgiver i ulike departement og som pressekontakt for Siv Jensen på Stortinget.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også