Arctic Bioscience er i gang med pasientrekrutteringen

Arctic Bioscience er nå i gang med rekrutteringen til det som har blitt kalt den største kliniske studien finansiert av et norsk bioteknologiselskap.
I GANG: Nå er Arctic Bioscience og Christer Valderhaug i gang med å rekruttere pasienter til HeROPA-studien, blant annet i Norge.
I GANG: Nå er Arctic Bioscience og Christer Valderhaug i gang med å rekruttere pasienter til HeROPA-studien, blant annet i Norge.

Arctic Bioscience fikk i mars godkjenning i Europa for å gjennomføre fase 2b-studien sin på legemiddelkandidaten HRO350 til behandling av pasietner med mild til moderat psoriasis. 

Som MedWatch tidligere har omtalt er pasientrekrutteringen i gang i for HeROPA-studien i 40 studiesteder i fem forskjellige land. 519 pasienter skal undersøkes i studien.

Studien ledes av hovedutprøver Ingeborg Bachmann ved Dermatologisk Institutt ved Haukeland sykehus i Bergen.

– Vi har jobbet målrettet for dette gjennom flere år og jeg er stolt over at vi nå er kommet enda et steg nærmere ambisjonen om å utvikle et legemiddel for pasienter med mild-til-moderat psoriasis, forteller Christer Valderhaug, administrerende direktør i Arctic Bioscience, i en pressemelding.

– Den største studien

Kontraksforskningsselskapet (CRO) Smerud Medical Research er Arctic Biosciences partner for studien. 

– Vi er stolte over og glade for å være en del av det som må være den desidert største kliniske studien, målt i antall pasienter, som noensinne er finansiert og gjennomført av et norsk bioteknologiselskap, sier administrerende direktør i CRO’en, Knut Smerud, i pressemeldingen.

– Studien er svært kompleks, både i krav av sin størrelse med hensyn til antall pasienter, legespesialistsentre, geografisk utstrekning og i antall variabler vi registrerer i forskningsdatabasen. Alle disse utfordringene gjør jobben vår så spennende, krevende men også høyst meningsfylt og givende, sier han.

Knut Smerud, administrerende direktør i Smerud Medical Research. | Foto: LinkedIn
Knut Smerud, administrerende direktør i Smerud Medical Research. | Foto: LinkedIn

– Dette viser at norsk biotekindustri har kommet meget langt de senere år, og vi er selv et eksempel på at investering i norsk biotek også gir positive ringvirkninger. Samtidig tilføres dessuten norske miljøer stor gevinst i form av internasjonal erfaring og mange nye kompetansekrevende arbeidsplasser, sier Smerud.

Ønsker kommersiell fase 3-partner

Ved positivt resultat fra den kliniske fase 2b-studien, venter et fase 3-program som er planlagt gjennomført i samarbeid med en kommersiell partner.

– Legemiddelutvikling er en tidkrevende prosess som skal følge internasjonalt regelverk. Utviklingsarbeidet foregår i tett samarbeid med partnere, myndigheter og våre egne forskere. Vi har god fremdrift og har ambisjoner om å gå i markedet med HRO350 i henhold til tidsplanen vi har kommunisert, sier Valderhaug.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også