Oncoinvent-direktøren slutter

Administrerende direktør i Oncoinvent, Jan Alfheim, har sagt opp. 
SLUTTER: Administrerende direktør i Oncoinvent, Jan Alfheim, har sagt opp etter nær syv år i selskapet. | Foto: Oncoinvent
SLUTTER: Administrerende direktør i Oncoinvent, Jan Alfheim, har sagt opp etter nær syv år i selskapet. | Foto: Oncoinvent

Administrerende direktør Jan Alfheim slutter i Oncoinvent.

Kunngjøringen kommer etter den omstridte generalforsamlingen der det ble valgt nytt styre i radiofarmasiselskapet. 

Ifølge en melding fra selskapet slutter Alfheim for å følge andre muligheter. Roy Larsen, som er styreleder og oppfinner av selskapets legemiddelkandidat Radspherin, skal nå ta en aktiv rolle i selskapet mens jakten på en ny administrerende direktør pågår. 

– Ønsker ham alt godt

Selskapet vil ha hovedfokus på Radspherin-utviklingen og skal sette kursen for en vellykket klinisk utprøving av legemiddelkandidaten, skriver de. 

– Alfheim har sagt ja til å forbli i en rådgivende stilling i et antall måneder for å sikre en jevn og profesjonell overgang. Jan har vært sentral i selskapets utvikling og styret ønsker ham alt godt der han måtte bestemme seg for å gå i fremtiden, heter det fra selskapet. 

Jan Alfheim har ledet selskapet siden høsten 2016. Før dette var han blant annet CEO og COO i Nordic Nanovector. 

Styrekamp

I forkant av generalforsamlingen den 2. mai, pågikk det en intern styrekamp som ble kommunisert gjennom brev mellom partene: 

Styreleder Roy Larsen og styremedlem Ingrid Teigland Akay fremmet i forkant hver sin styrekonstellasjon. Daværende styremedlem Ingrid Teigland Akay i Oncoinvent og hennes «investorkonsortsium», som inkluderte blant andre Sundt-representant og styremedlem i Oncoinvent Leiv Askvig, ville ikke lenger ha Roy Larsen som styreleder. Larsen ville på sin side, med støtte fra medgrunder Øyvind Bruland, ha Akay ut av styret. Valgkomiteen foreslo en styresammensetning som samsvarer med Larsens ønske. 

Det nye styret, med Roy Larsen er styreleder, utgjøres nå av Øyvind Bruland, Petter Fjellstad, Thora Jonasdottir, Anne Cecilie Alvik og Mona-Elisabeth Revheim.

Det er over 400 små, mellomstore og store aksjonærer i selskapet. 

Oncoinvent er Øyvind Bruland og Roy Larsens tredje selskap som forsker frem en legemiddelkandidat innenfor radiofarmasi. De sto bak selskapet Algeta, som i 2013 solgt til tyske Bayer for 17,6 milliarder kroner. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også