Oncoinvent-gründerne kastet investor ut av styret

Ingrid Teigland Akay og hennes investorkonsortium er ute av Oncoinvent-styret etter at Roy H. Larsen og Øyvind Brulands forslag vant fram.
STENGER DØRA FOR INVESTOR: Oncoinvent er Øyvind Bruland (t.v) og Roy H. Larsens tredje selskap som forsker frem en legemiddelkandidat innenfor radiofarmasi. De sto bak selskapet Algeta, som i 2013 solgt til tyske Bayer for 17,6 milliarder kroner. | Foto: Vidar Sandnes
STENGER DØRA FOR INVESTOR: Oncoinvent er Øyvind Bruland (t.v) og Roy H. Larsens tredje selskap som forsker frem en legemiddelkandidat innenfor radiofarmasi. De sto bak selskapet Algeta, som i 2013 solgt til tyske Bayer for 17,6 milliarder kroner. | Foto: Vidar Sandnes

Den interne kampen, som for øvrig har pågått for åpen scene, om hvem som skal utgjøre styret i radiofarmasi-selskapet Oncoinvent, ble tirsdag kveld avgjort av selskapets generalforsamling.

Les også: Iskalde fronter i Oncoinvent-styret – gründere og investorer i åpen maktkamp

Styreleder Roy Larsen og styremedlem Ingrid Teigland Akay fremmet i forkant hver sin styrekonstellasjon. Daværende styremedlem Ingrid Teigland Akay i Oncoinvent og hennes «investorkonsortsium», som inkluderer blant andre Sundt-representant og styremedlem i Oncoinvent Leiv Askvig, ville ikke lenger ha Roy Larsen som styreleder. Larsen ville på sin side, med støtte fra medgrunder Øyvind Bruland, ha Akay ut av styret. Valgkomiteen foreslo en styresammensetning som samsvarer med Larsens ønske. 

Trakk seg

Alison Armour, som var foreslått som styremedlem både i Investorkonsortiets styreforslag og i komiteens forslag, trakk seg imidlertid før generalforsamlingen. Hun ble ikke erstattet. Etter benkeforslag fra Øyvind Bruland, som gjennom selskapet Blaahaugen AS eier 3,3 prosent av aksjene i Oncoinvent, ble Mona Elisabeth Rootwelt-Revheim valgt inn i styret. 

Nå er det klart at Larsen/Bruland-fraksjonen vant frem, og dette er det nye styret: 

Styreleder: Roy H. Larsen

Styremedlemmer er: Thora J.Jonasdottir, Øyvind Sverre Bruland, Petter Jan Fjellstad og Mona Elisabeth Rootwelt-Revheim. 

Ansattrepresentant i styret er Anne Cecilie Alvik. 

Kranglet åpent

På forhånd var det heftige diskusjoner mellom de to fraksjonene i styret kommunisert i fem forskjellige brev som henvendte seg til selskapets aksjonærer. 

Mye av kritikken Ingrid Teigland Akay rettet mot Larsen handlet om hans seriegründer-virksomhet, og opprettelsen av hans og Brulands fjerde selskap i radiofarmasi-rekken, Artbio, et selskap hun mener går Oncoinvent i næringen.

Kritikken ble blankt avvist av Larsen. 

Det er over 400 små, mellomstore og store aksjonærer i selskapet. 

Oncoinvent er Bruland og Larsens tredje selskap som forsker frem en legemiddelkandidat innenfor radiofarmasi. De sto bak selskapet Algeta, som i 2013 solgt til tyske Bayer for 17,6 milliarder kroner. Dette omtales som Norges-historiens største kreftsuksess. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også