Meglerhus høyner kursen på Nykode

ABG Sundal Collier har tro på Nykode, og justerer opp kursmålet fra 76 til 80 kroner.
OPPJUSTERER: ABG-analytiker Gonzalo Artiach (t.v.) har tro på Nykode, og oppjusterer kursmålet deres til 80 kroner. Michael Engsig (t.h.) og Nykode har i dag den laveste kursen de har hatt. | Foto: Linkedin/Privat/Anne Grete Storvik
OPPJUSTERER: ABG-analytiker Gonzalo Artiach (t.v.) har tro på Nykode, og oppjusterer kursmålet deres til 80 kroner. Michael Engsig (t.h.) og Nykode har i dag den laveste kursen de har hatt. | Foto: Linkedin/Privat/Anne Grete Storvik

ABG-analytiker Gonzalo Artiach har justert opp kursmålet sitt for Nykode Theurapeutics. Han mener dagens kurs på 20-tallet er for lavt, og mener aksjen er verdt minst 80 kroner.

Det melder Finansavisen.

Nykode-aksjen har stort sett falt siden en topp tidlig i februar 2021 på rundt 90 kroner. Fra starten av 2022 har aksjen falt fra å ligge å vake rundt 80 til å falle ned til et bunnnivå selskapet ikke har sett, nede på 20 kroner.

Artiach ved meglerhuset ABG Sundal Collier mener imidlertid aksjen er verdt fire ganger det den er verdsatt til i dag, og peker blant annet på en mulig godkjenning av selskapets livmorhalskreft-vaksine, VB10.16, i USA i 2026 og Europa i 2029. 

DNB Markets har tidligere spådd at vaksinene kan være på det amerikanske markedet i 2026 eller 2027.

Forrige anbefaling fra DNB Markets og analytiker Geir Hiller Holom var også kjøp, og han vurderte aksjen til å ha en verdi på 102 kroner, og har holdt fast på det kursmålet nå over en lengre periode. 

Nylig endret de amerikanske helsemyndighetene, FDA, sine retningslinjer for akselerert godkjenning ved enarmede studier. Nykodes planer om akselerert godkjenning på bakgrunn av resultatene til fase 2-studien VB C-04 kunne blitt forsinket av dette. 

– Presiseringen av bruken akselerert godkjenning har vært ventet lenge, og de nye retningslinjene er helt på linje med signalene som FDA med flere har sendt underveis og som Nykode er helt innforstått med, har administrerende direktør i Nykode, Michael Engsig, tidligere sagt til MedWatch, og avfeide dermed at denne regelendringen skal påføre dem noen forsinkelser.

Regelendringene har heller ikke gjort at analytikerne ser negativt på Nykodes fremtidsutsikter: 

– Vi ser ikke altfor stor dramatikk med tanke på deres planer for C-04-studien eller sannsynligheten for å lykkes med den, har DNB-analytiker Holom uttalt tidligere. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også