Coegin-ledelsen kjøper aksjeandeler i eget selskap

I løpet av det første kvartalet har sentrale personer i ledelsen i det nordiske kreft-selskapet anskaffet 3,5 millioner aksjer i eget selskap.
INVESTERER: Coegin-ledelsen kjøper seg opp i eget selskap. Gründer og forskningssjef Berit Johansen og medisinsk sjef John Zibert er blant de som kjøper aksjer. | Foto: Privat/Mathilde Gilling
INVESTERER: Coegin-ledelsen kjøper seg opp i eget selskap. Gründer og forskningssjef Berit Johansen og medisinsk sjef John Zibert er blant de som kjøper aksjer. | Foto: Privat/Mathilde Gilling

Norsk-svenske Coegin Pharmas ledelse har i løpet av årets første kvartal kjøpt opp 3,5 millioner aksjer tildelt gjennom selskapets kompensasjonprogram.

Det melder selskapet i en pressemelding.

NTNU-forsker og Coegin-gründer Berit Johansen har i løpet av det første kvartalet kjøpt 900 000 aksjer i eget selskap. Forskningssjefen eier med det totalt 4 773 611 aksjer i selskapet. 

Coegin Pharma har et svært høyt aksjevolum. Alt i alt er det 694 292 035 aksjer i selskapet. Johansen har med det omtrent 0,6 prosent av selskapets eierandeler. 

Største eier, Almi invest Syd AB, sitter på 49 130 585 aksjer, som tilsvarer 7,08 prosent av selskapet.

Forøvrig har Lars Bukhave Rasmussen, finansdirektør i selskapet, kjøpt 750 000 aksjer, Kristian Lykke Fick, kommersiell direktør, har kjøpt 845 000 aksjer og John Zibert medisinsk sjef og administrerende direktør i datterselskapet Avexxin Oncology, har kjøpt 1 024 991 aksjer. Ingen av disse hadde aksjer i selskapet tidligere.

Lykke fikk har hatt sin rolle i selskapet siden 2021, mens Zibert og Rasmussen startet i sine roller i 2022. Alle tre har bakgrunn fra danske Leo Pharma, hvor administrerende direktør Tore Duvold satt som visepresident i 15 år.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også