Targovax har sikret seg langtidsfinansiering på inntil 300 millioner kroner

Konvertible obligasjoner fra Atlas Capital Markets gir en fleksibel kapitaltilgang for Targovax. Dette sikrer oppstart av flere av selskapets studier. 
SIKRET FINANSIERING: Targovax og Erik Digman Wiklund har tidligere sagt til MedWatch at de regner med å være i klinikk allerede i i 2025 med sitt circRNA program. Nå har langtidsfinansieringen rykket dem nærmere målet. | Foto: Targovax
SIKRET FINANSIERING: Targovax og Erik Digman Wiklund har tidligere sagt til MedWatch at de regner med å være i klinikk allerede i i 2025 med sitt circRNA program. Nå har langtidsfinansieringen rykket dem nærmere målet. | Foto: Targovax
Av Anne Grete Storvik

Finansieringen på inntil 300 millioner kroner fra den London-baserte investoren Atlas Capital Markets, sikrer oppstart av ONCOS-102 fase 2-studien i føflekkreft, to kliniske studier med TG01 og in vivo studier for programmet innen sirkulært RNA. 

Satser på sirkulært RNA

Parallelt vurderer selskapet muligheter for å realisere det fulle potensialet i selskapets nye og unike plattform innen sirkulært RNA, skriver selskapet i en pressmelding. 

– I et svært krevende marked for bioteksektoren globalt, har det lyktes oss å sikre inntil 300 millioner kroner i finansiering for å drive vår portefølje av innovative F&U programmer fremover de neste tre årene. Den fleksible strukturen gir oss full kontroll over både beløp og tidspunkt for kapitalinnskudd, og dermed får vi forutsigbarhet til å skape resultater og bygge aksjonærverdier over tid, sier Erik Digman Wiklund, administrerende direktør i Targovax i meldingen. 

– Vi har vurdert et bredt spekter av finansieringsalternativer, og landet på Atlas som en erfaren partner som ser det betydelige potensialet i vår utviklingsstrategi, sier Wiklund. 

Mustapha Raddi, grunnlegger og leder av Atlas, sier i meldingen at fondet ser stort potensiale i både ONCOS-102 og den sirkulære RNA-plattformen: 

– Den har en rekke potensielle bruksområder. Atlas har lang erfaring med å støtte europeiske biotekselskaper med innovative finansieringsløsninger i perioder med stort kapitalbehov, sier Raddi. 

Har 66 millioner på bok

I selskapets rapport for fjerde kvartal som kom torsdag kommer det frem at Targovax i slutten av fjerde kvartal har 66 millioner kroner på bok. Kontantbeholdningen ved utgangen av samme kvartal året før var på 96 millioner kroner. 

Selskapets forsknings - og utviklings (FoU)-kostnader var på 15,8 millioner kroner dette kvartalet (9,8 millioner kroner i samme kvartal 2021). FoU-kostnadene for hele 2022 var på 47,2 millioner kroner, mot 37,4 millioner kroner i 2021. 

Om finansieringen fra Atlas

  • Finansieringen vil være tilgjengelig for Targovax gjennom 12 transjer over de neste tre årene.
  • Den første transjen på NOK 37,5 millioner vil utløses etter godkjenning i ekstraordinær generalforsamling. Den andre transjen er på NOK 30 millioner, etterfulgt av transjer på NOK 25 millioner opp til en maksimal brutto totalsum på NOK 300 millioner. Targovax beslutter når og hvor mange transjer som skal utløses over treårsperioden, med minimum tre måneders mellomrom, og sikrer dermed fleksibel og forutsigbar tilgang til kapital etter behov.
  • De konvertible obligasjonene er rentefrie og blir utstedt på 92 prosent av pålydende, og vil dermed gi Targovax tilgang på inntil NOK 276 millioner i netto kapital.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også