Arctic Bioscience kjøper mikroalgeselskap

Arctic Bioscience kjøper Arctic Algae for å kunne ta i bruke marine mikroalger til å utvikle nye produkter. 
INNOVATIV PRODUKSJON: – Gjennom sitt innovative arbeid har Arctic Algae utviklet nye produksjonsmetoder for mikroalger, sier administrerende direktør Christer Valderhaug i Arctic Bioscience.
INNOVATIV PRODUKSJON: – Gjennom sitt innovative arbeid har Arctic Algae utviklet nye produksjonsmetoder for mikroalger, sier administrerende direktør Christer Valderhaug i Arctic Bioscience.

Ørsta-selskapet Arctic Bioscience, som utvikler både kosttilskudd og legemidler ved å bruke bioaktive marine råstoff, kjøper Arctic Algae, et bioteknologiselskap som spesialiserer seg på å produsere mikroalger ved å bruke reaktorteknologier, ifølge en børsmelding. 

Administrerende direktør Christer Valderhaug i Arctic Bioscience ønsker å utvikle ingredienser basert på marine mikroalger for å kunne utvide produkt- og teknologiplattformen til selskapet. 

– Gjennom sitt innovative arbeid har Arctic Algae utviklet nye produksjonsmetoder for mikroalger. Teknologien er fullt skalerbar og vil være fundamentet for Arctic Bioscience sin fremtidige utvidelse av produktporteføljen til også å inkludere marine algeoljer, produkter som har høy vekstrate innenfor markedet for kosttilskudd, sier Valderhaug. 

16,3 millioner kroner

Kjøpet av Arctic Algae er basert på en selskapsverdi på 16,3 millioner kroner, inkludert en netto likviditetsposisjon på 5,5 millioner kroner, ifølge meldingen. 

Arctic Algae er lokalisert i Larsnes der de skal ha rikelig med tilgang til ferskt og rent vann fra det nordlige Atlanterhavet gjennom dypvannsinntak. 

Selskapet har all nødvendig infrastruktur som behøves for både heterotropisk og fototropisk produksjon av mikroalger, som er basisen for verdifulle marine oljer, proteiner og andre lovende ingredienser, heter det i meldingen. 

Det skjer store fremskritt innen mikroalger, ifølge syreleder i Arctic Algae, Tore Tønsether. 

– Ved å dyrke ulike arter under bestemte forhold kan vi produsere unike marine ingredienser, som kan brukes som basis både innenfor nutra- og farmasegmentet, sier han. 

Eies av Ronja Capital

Arctic Algae er eid av Ronja Capital II, som også er en stor aksjeeier i Arctic Bioscience. 

Transaksjonen vil bli fullt ut oppgjort ved utstedelse av aksjer i Arctic Bioscience til Ronja Capital II til en Arctic Bioscience-aksjepris på minimum NOK 17,27 pr. aksje. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også