Jan Haudemann-Andersen overfører Nykode-aksjer til datteren

Styremedlem i Nykode, Jan Haudemann-Andersen, gir over halvparten av sine Nykode-aksjer til datteren, men beholder kontroll og stemmerett. 
FAMILIÆR OVERDRAGELSE: Investor Jan Haudemann-Andersen har overført aksjekapitalen i to av sine selskap til datteren Alexandra Haudemann-Andersen. | Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
FAMILIÆR OVERDRAGELSE: Investor Jan Haudemann-Andersen har overført aksjekapitalen i to av sine selskap til datteren Alexandra Haudemann-Andersen. | Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Investor og styremedlem i Nykode Therapeutics, Jan Haudemann-Andersen, har redusert sin økonomiske interesse i Nykode fra 13,8 prosent til 5,4 prosent av utestående aksjer, ifølge en børsmelding fra Nykode.

Årsaken er Haudemann-Andersen har overført aksjekapitalen i to av sine selskap til datteren Alexandra Haudemann-Andersen. 

Aksjene til Haudemann-Ansersen er fordelt på følgende måte:

  • Datum Opportunity eier 8,8 prosent utestående aksjer og 26 000 000 i antall.
  • Datum eier 4,1 prosent av utestående aksjer og 12 060 250 i antall.

  • Datum Invest AS eier 0,8 prosent utestående aksjer og 2 395 500 i antall.
  • I tillegg eier Jan Haudemann-Andersen 233 300 aksjer direkte

Haudemann-Andersen har overført 90,1 prosent av aksjekapitalen i Datum og aksjer tilsvarende 49 prosent av aksjekapitalen i Datum Opportunity til datteren Alexandra Haudemann-Andersen.

Aksjene som overføres fra Datum, er såkalte B-aksjer med begrenset stemmerett. I tillegg beholder Haudemann-Andersen 51 prosent av aksjene i Datum Opportunity

Investoren har derfor fortsatt kontroll over Datum og Datum Opportunity, og det vil ikke skje endringer i retten til å utøve stemmeretter i Nykode, ifølge meldingen. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også