Ultimovacs har fullført ny rekruttering: – Går inn i en veldig spennende periode

Studien på brysthinnekreft er den andre fase 2-studien på kreftvaksinen UV1 der alle pasientene er innrullert. 
FORVENTINGSFULL: – Vi går inn i en veldig spennende periode for Ultimovacs når vi nærmer oss topplinjeavlesninger fra de to første av totalt fem randomiserte fase 2-studiene som undersøker UV1, sier administrerende direktør Carlos de Sousa i Ultimovacs | Foto: LMI
FORVENTINGSFULL: – Vi går inn i en veldig spennende periode for Ultimovacs når vi nærmer oss topplinjeavlesninger fra de to første av totalt fem randomiserte fase 2-studiene som undersøker UV1, sier administrerende direktør Carlos de Sousa i Ultimovacs | Foto: LMI

Totalt 118 brysthinnekreft-pasienter har blitt rekruttert til NIPU-studien til Ultimovacs. 

Pasientene skal få den universelle kreftvaksinen UV1 i kombinasjon med sjekkpunkthemmerne ipilimumab og nivolumab som andrelinjebehandling, skriver Ultimovacs i en børsmelding. 

Studien foregår i Skandinavia, Spania og Australia, og er sponset av Oslo universitetssykehus med støtte fra Bristol-Myers Squibb og Ultimovacs. 

Kombinasjonen av ipilimumab og nivolumab er standardbehandling behandling for brysthinnekreft-pasienter i Europa og USA.

Fem UV1-studier

Ultimovacs undersøker nå UV1 i kombinasjon med sjekkpunkthemmere i totalt fem fase 2- studier. NIPU er den andre, etter INTIUM-studien på føflekkreft, der samtlige av pasientene har blitt rekruttert.

Topplinjedata fra begge studiene forventes i løpet av første halvdel av 2023. 

– Vi går inn i en veldig spennende periode for Ultimovacs når vi nærmer oss topplinjeavlesninger fra de to første av totalt fem randomiserte fase 2-studiene som undersøker UV1, sier administrerende direktør Carlos de Sousa i Ultimovacs i meldingen.

– Hvis positive, har disse resultatene potensial til å være transformative for behandling av kreftpasienter med et alvorlig udekket behov, og for Ultimovacs i vårt oppdrag å støtte disse pasientene, sier han. 

12 måneder forventet levealder

Brysthinnekreft, såkalt ondartet pleuralt mesoteliom, er kreft i slimhinnen i lungene, og skjer oftest host personer med yrkesmessig risiko for eksponering for asbest. Tid fra eksponering til diagnose av sykdom tar vanligvis flere tiår. 

Forventet levealder for de fleste pasientene er omtrent 12 måneder etter diagnosen, noe som indikerer en høyt udekket medisinsk behov, skriver selskapet i meldingen. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også