Ultimovacs har innrullert samtlige pasienter til prostatakreft-studie

– Bevisene så langt indikerer at TET-plattformen har potensialet til å bli en fleksibel plattform, sier Jens Bjørheim, medisinsk direktør i Ultimovacs.
FORNØYD: Medisinsk direktør i Ultimovacs, Jens Bjørheim, har nå innrullert samtlige 12 pasienter i studien der det skal gis fire doser med Tendu-vaksinen. | Foto: Ultimovacs
FORNØYD: Medisinsk direktør i Ultimovacs, Jens Bjørheim, har nå innrullert samtlige 12 pasienter i studien der det skal gis fire doser med Tendu-vaksinen. | Foto: Ultimovacs

Tendu, som er navnet på studien og vaksinen som brukes, er den første kliniske studien som tar i bruk Ultimovacs advjuvant-teknologi TET (Tetanus-Epitope Targeting). 

Teknologien kombinerer de kreftspesifikke antigenene og den immunresponsstyrkende adjuvansen i ett enkelt molekyl. 

I den pågående fase 1-studien - der den siste pasienten nå er blitt inkludert- skal totalt 12 pasienter med tilbakefall etter primær radikal prostatektomi få fire doser med Tendu-vaksinen i løpet av seks uker, skriver selskapet i en pressemelding. 

Deltagerne i studien blir gitt tre forskjellige dosenivåer (40, 400 og 960 mikrogram), hvorav halvparten får den høyeste dosen. 

Verdifull data

– Dataene fra Tendu-studien vil bli verdifulle for å utforske mulighetene for å utvikle et klinisk program basert på TET-plattformteknologien, sier medisinsk direktør Jens Bjørheim i Ultimovacs.

– Bevisene så langt indikerer at TET-plattformen har potensialet til å bli en fleksibel plattform som effektivt kan kombineres med mange terapeutiske tilnærminger innen onkologi, fortsetter han. 

Hovedmålene med studien er å vurdere sikkerheten, toleransen og immunresponsen ved å få de tre ulike dosenivåene.

Ingen sikkerhetsproblemer skal så langt ha oppstått i studien. Pasientene skal følges opp seks måneder etter at den siste behandlingen er gitt. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også