Ultimovacs har innrullert samtlige pasienter til prostatakreft-studie
Tendu, som er navnet på studien og vaksinen som brukes, er den første kliniske studien som tar i bruk Ultimovacs advjuvant-teknologi TET (Tetanus-Epitope Targeting).
Teknologien kombinerer de kreftspesifikke antigenene og den immunresponsstyrkende adjuvansen i ett enkelt molekyl.
I den pågående fase 1-studien - der den siste pasienten nå er blitt inkludert- skal totalt 12 pasienter med tilbakefall etter primær radikal prostatektomi få fire doser med Tendu-vaksinen i løpet av seks uker, skriver selskapet i en pressemelding.
Deltagerne i studien blir gitt tre forskjellige dosenivåer (40, 400 og 960 mikrogram), hvorav halvparten får den høyeste dosen.
– Verdifull data
– Dataene fra Tendu-studien vil bli verdifulle for å utforske mulighetene for å utvikle et klinisk program basert på TET-plattformteknologien, sier medisinsk direktør Jens Bjørheim i Ultimovacs.
– Bevisene så langt indikerer at TET-plattformen har potensialet til å bli en fleksibel plattform som effektivt kan kombineres med mange terapeutiske tilnærminger innen onkologi, fortsetter han.
Hovedmålene med studien er å vurdere sikkerheten, toleransen og immunresponsen ved å få de tre ulike dosenivåene.
Ingen sikkerhetsproblemer skal så langt ha oppstått i studien. Pasientene skal følges opp seks måneder etter at den siste behandlingen er gitt.
Relaterte artikler:
Ultimovacs rekrutterer jevnt og trutt til sine studier
For abonnenter