Svensk biotek-selskap får EU-lån på 20 millioner euro

Svenske Affibody utvikler behandling mot inflammatoriske sykdommer og kreft, og har nå fått et lån på 20 millioner euro fra den europeiske investeringsbanken EIB. 
VIL SIKRE UTVIKLING: EIB, den europeiske investeringsbanken og visepresident Thomas Östros har som mål å støtte svært innovative bioteknologiselskaper. | Foto: EIB
VIL SIKRE UTVIKLING: EIB, den europeiske investeringsbanken og visepresident Thomas Östros har som mål å støtte svært innovative bioteknologiselskaper. | Foto: EIB

Lånet på 20 millioner euro, eller i overkant av 210 millioner norske kroner, som blir gitt til Affibody er et risikokapital-lån for å støtte selskapets forsknings- og utviklingsvirksomhet. Det er forventet at lånet bidrar til mer enn hundre jobber, og at det vil øke EUs konkurransekraft innen bioteknologisektoren, ifølge Life Science Sweden.

– Avgjørende med støtte

– Støtte til lovende bioteknologiselskaper i klinisk fase er avgjørende for å fremme konkurransekraften i helse- og bioteknologivitenskapelig sektoren i Europa. Dette prosjektet er i tråd med EIBs investeringsstrategi, og målet vårt er å støtte svært innovative biteknologiselskaper som utvikler banebrytende produkter innen biovitenskap, uttaler Thomas Östros, visepresident i EIB i en pressemelding. 

EIB eies av EUS 27 medlemsland, og har som oppdrag å sikre langsiktig finanisering til økonomisk bærekraftige investeringer som bidrar til at EU når sine politiske mål. 

Støtte til kreftselskap

Også det svenske selskapet Anocca har sikret seg et lån på 25 miljoner euro EIB for fortsatt utvikling av sine skreddersydde kreftbehandlinger, skriver Life Science Sweden. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også