Gentian Diagnostics har tatt USA-patent på hjertediagnostikk

– Vi er fortsatt optimistisk på at vi kan overvinne de gjenværende utfordringene innen produktutviklingen, sier administrerende direktør Hilja Ibert.
FÅTT PATENT: Administrerende direktør Hilja Ibert og Gentian Diagnostics har tatt patent på produktkandidaten NT-proBNP. | Foto: Gentian Diagnostics
FÅTT PATENT: Administrerende direktør Hilja Ibert og Gentian Diagnostics har tatt patent på produktkandidaten NT-proBNP. | Foto: Gentian Diagnostics

Det Moss-baserte selskapet Gentian Diagnostics har tatt patent i USA på produktkandidaten NT-proBNP, som er en ikke-invasiv biomarkør for diagnostisering av kongestiv hjertesvikt (CHF), ifølge en børsmelding.

– Patenten er en viktig milepæl i prosessen med å utvikle NT-proBNP siden det reduserer risikoen for det kommersielle potensialet. Vi er fortsatt optimistisk på at vi kan overvinne de gjenværende utfordringene innen produktutviklingen, sier administrerende direktør Hilja Ibert i pressemeldingen.

NT-proBNP er for tiden i en optimaliseringsfase. En fungerende prototype ble etablert i årets tredje kvartal og ytterligere testing pågår, ifølge selskapet.

Selskapet er et av få norske diagnostikkselskaper som eksporterer til utlandet, og åpnet nye produksjons - og forskningslokaler i Moss i fjor høst.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også