Astrazeneca, SPARK Norway og Oslo Cancer Cluster starter samarbeid

Et nytt mentorsamarbeid for oppstartselskaper innen livsvitenskap har som mål å få sektoren til å vokse.
INDUSTRIPERSPEKTIV: – Det å få industriperspektivet og tilbakemeldinger vil bidra til at prosjektene går i riktig retning, sier leder for SPARK Norway ved Universitetet i Oslo, Morten Egeberg. | Foto: Anne Grete Storvik
INDUSTRIPERSPEKTIV: – Det å få industriperspektivet og tilbakemeldinger vil bidra til at prosjektene går i riktig retning, sier leder for SPARK Norway ved Universitetet i Oslo, Morten Egeberg. | Foto: Anne Grete Storvik

Mentorer fra Astrazeneca skal hjelpe nordiske entrepenører og oppstartselskaper å vokse i et samarbeid med SPARK Norway ved Universitetet i Oslo og Oslo Cancer Cluster.

Norden

Målet vårt er å fokusere på områder der vi kan hjelpe selskapene til å gjøre en forskjell. Vi ønsker å se flere vellykkede selskaper som vokser, og at Norden skal bli en attraktiv region, uttaler Joachim Reiscl, mentor og leder for Diagnostic Science i Astrazeneca, ifølge Oslo Cancer Cluster.

SPARK Norway er UiO:Livsvitenskap sitt innovasjonsprogram for helserelatert livsvitenskap. De driver veiledning fra mentorer, milepælsbasert finansiering og opplæring for å videreutvikle ideer.

– Får industriperspektiv

Morten Egeberg, leder for SPARK Norway, sier veiledning fra Astrazeneca vil være svært verdifull for SPARK-prosjektene i Norge som bygger nye selskaper.

– Det å få industriperspektivet og tilbakemeldinger vil bidra til at prosjektene får i riktig retning, og bidra til forståelse av hvordan de kan utvikle ideen sin til et produkt, sier han.

– Mentorprogrammet og dette offentlig-private samarbeidet passer godt med Oslo Cancer Clusters mål om å støtte utviklingen av lovende oppstartselskaper innen kreftområdet, sier Jutta Heix, leder for internasjonale anliggender i Oslo Cancer Cluster.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

NÅDDE IKKE MÅL: CLARION-CKD fase 3-studien nådde ikke sitt primære endepunkt. | Foto: Tom Little

Novo Nordisk-studie med blodtrykkskandidat flopper

Les også