Coegin Pharma etablerer nytt biotek-selskap i Norge - skal videreutvikle legemiddelkandidat

Det nordiske biotekselskapet Coegin Pharma AB etablerer selskapet Avexxin Oncology AS i Norge for å satse videre på sin legemiddelkandidat mot kreft. 
ETABLERER I NORGE: Tore Duvold, er administrerende direktør i Coegin Pharma AB. Selskapet etablerer nå et datterselskap i Norge som skal utvikle selskapets kreftlegemiddel-kandidat. | Foto: Coegin Pharma
ETABLERER I NORGE: Tore Duvold, er administrerende direktør i Coegin Pharma AB. Selskapet etablerer nå et datterselskap i Norge som skal utvikle selskapets kreftlegemiddel-kandidat. | Foto: Coegin Pharma

Selskapet Coegin Pharma omtaler de prekliniske studieresultatene for sin legemiddelkandidat AVX420 som «svært lovende», spesielt for indikasjonene trippel negativ brystkreft og leukemi.

Norsk forsker står bak

De mener resultatene er så overbevisende at de nå velger å etablere et nytt selskap, Avexin Oncology AS, som skal ha hovedkvarter i Norge. 

Målet med selskapet er å få fart på utviklingen av legemiddelkandidaten, og å skape «de beste forutsetningene for et klinisk utviklingsprogram samt et partnerskap med mål om å tilby en helt ny behandling mot ulike kreftformer», heter det i en pressemelding fra selskapet.

Valget om å legge selskapet til Norge skyldes blant annet at det er NTNU-forsker professor Berit Johansen som er forskeren bak legemiddelkandidaten. Men valget er også basert på at selskapet mener finansmarkedet i Norge gir bedre forutsetninger for fortsatt finansiering og partnerskap.

John Zibert blir direktør

– Avexxin Oncology vil drives kostandseffektivt av dedikerte ressurser med riktig ekspertise samtidig som selskapet drar nytte av konsernenes felles administrasjons - og forskningsressurser, heter det fra selskapet. 

Administrerende direktør i selskapet blir John Zibert, som kommer fra Studies & Me AS, der han var administrerende direktør. 

– Det skal bli utrolig spennende å drive Avexxin Oncology og AVX420-prosjektet som nå er klart for neste steg i prekliniske studier for deretter å testes på mennesker, sier han blant annet. 

Utviklingen av AVX420 kommer hovedsakelig å finansieres separat i Avexxin Oncology uten å påvirke Ceogin Pharmas kapitalbehov i særlig grad, ifølge selskapet.

Varsler flere datterselskaper

– Etableringen av nye datterselskapet har flere fordeler. Det gir bedre forutsetning for finansiering, er mer kostnadseffektivt, skaper bedre fokus og gir en smidigere exit-prosess. i samsvar med vår strategi vil vi presentere flere datterselskaper om kort tid, sier Tore Duvold, administrerende direktør i Coegin Pharma AB.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også