Disse er nye styremedlemmer i Oslo Cancer Cluster

LMI-direktør Leif Rune Skymoen og generalsekretær i Kreftforeningen, Ingrid Stenstadvold Ross er innvalgt til styret i Oslo Cancer Cluster. 
NYE MEDLEMMER: Leif Rune Skymoen og Ingrid Stenstadvold Ross går inn i Oslo Cancer Cluster-styret. | Foto: OCC
NYE MEDLEMMER: Leif Rune Skymoen og Ingrid Stenstadvold Ross går inn i Oslo Cancer Cluster-styret. | Foto: OCC

– Oslo Cancer Cluster har gjennom mange år vært en viktig pådriver for samarbeid mellom de ulike aktørene på kreftfeltet og en energisk ambassadør for Norge internasjonalt. Jeg er takknemlig for denne muligheten til å bidra til at forskning og utvikling i det norske kreftmiljøet skal komme enda flere pasienter til gode. Og til å bygge nytt næringsliv innenfor et felt der Norge har en helt spesiell mulighet til å lykkes, sier Leif Rune Skymoen, administrerende direktør i Legemiddelindustrien (LMI), i en pressemelding. 

Tidligere har Skymoen ledet Eli Lilly sin norske gren, jobbet som leder for Nansen Neuroscience Network og vært med på å grunnlegge legemiddelfabrikken Curida før han startet som leder av LMI i 2022. 

Oslo Cancer Cluster (OCC) er en non-profit forsknings- og næringsklynge med rundt hundre medlemmer som representerer hele verdikjeden fra forskning til industri. Deres formål er å korte ned tiden det tar å utvikle nye medisiner og behandlingsmetoder mot kreft. 

– Jeg takker for tilliten, og gleder meg veldig til å ta fatt på oppgavene i styret i OCC. Det viktigste for meg er å kunne bidra til utviklingen av en norsk helseindustri som skaper nye løsninger og behandlingsmetoder for fremtidens pasienter, sier Ingrid Stenstadvold Ross, generalsekretær i Kreftforeningen.

Stenstadvold Ross har jobbet med kreft i snart ti år, og har nesten 20 års erfaring med politisk påvirkningsarbeid, organisasjonsutvikling og ledelse innen ulike frivillige organisasjoner. 

Hun trekker frem at OCC må jobbe for at kreftselskapene i klyngen får de beste betingelsene fremover. 

– Det innebærer et særlig fokus på videreutviklingen av Campus Radiumhospitalet, å sikre at norske selskap innenfor kreft får maksimale muligheter gjennom EUs samfunnsoppdrag på kreft, samt å bruke min erfaring med kommunikasjon og politisk påvirkningsarbeid til å påvirke rammebetingelsene for norsk helseindustri, avslutter Stenstadvold Ross. 


Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også