Tre nye direktører i Direktoratet for e-helse

Ny organisering i direktoratet har ført til at Guri Lande, Espen Sjøvoll og Bente Andersen Sundlo har blitt rekruttert som nye divisjonsdirektører.
OMORGANISERING: Som en del av omorganiseringen i direktoratet for e-helse har tre nye divisjonsdirektører blitt ansatt. Guri Lande (t.v.) skal jobbe med strategi, Espen Sjøvoll skal jobbe med informasjonsforvaltning og Bente Andersen Sundlo skal jobbe med prosess og metode. | Foto: Direktoratet for e-helse
OMORGANISERING: Som en del av omorganiseringen i direktoratet for e-helse har tre nye divisjonsdirektører blitt ansatt. Guri Lande (t.v.) skal jobbe med strategi, Espen Sjøvoll skal jobbe med informasjonsforvaltning og Bente Andersen Sundlo skal jobbe med prosess og metode. | Foto: Direktoratet for e-helse
HANNA VICTORIA STEEN DAVIDESCU

Fra 1 april 2023 er det ny organisering i Direktoratet for e-helse. Denne ble startet etter at det våren 2022 ble gjort en kartlegging av behovet for endring, både eksternt og internt. Direktoratet består nå av fem divisjoner, som for enkelte avdelinger og ansatte betyr en ny plass i organisasjonskartet. 

– Kartleggingen viste blant annet at vi kan gjøre myndighetsrollen vår tydeligere i sektoren, og at roller og ansvarsdeling i direktoratet kan bli tydeligere. Vi omorganiserer for å bli mer fleksible og fortsatt levere godt på det viktige samfunnsoppdraget vårt, sier Mariann Hornnes, direktør i direktoratet, i en pressemelding. 

Guri Lande har blitt rekruttert som direktør for divisjon strategi, som skal utvikle og forvalte sektorens e-helsestrategi og styrke samordningen mellom aktører. Hun kommer fra stillingen som direktør for strategi og kommunikasjon i Arkivverket. Hun har også jobbet som prosjektleder i statsbygg og som konsulent i Capgemini. 

Espen Sjøvoll skal lede divisjon informasjonsforvaltning. Divisjonen skal tilrettelegge for at informasjon fanges, utveksles, forvaltes og gjøres tilgjengelig fra informasjonen oppstår og gjennom hele livsløpet. Han kommer i likhet med Guri fra Arkivverket, der han var områdedirektør for samfunnsdokumentasjon. Tidligere har han blant annet jobbet som fagdirektør i kommunal- og moderniseringsdepartementet, og som leder innen strategi, innovasjon og forretningsutvikling i EVRY. 

Bente Andersen Sundlo blir direktør for divisjon prosess og metode. Direktoratet skriver at dette vil bli en divisjon som skal forvalte spisskompetanse og tilby kapasitet innenfor områdene arkitektur, utredning og prosjekt- og prosessledelse for å sikre leveranseevne i direktoratet. Bente kommer fra stillingen som direktør og «kunnskapsminister», slik selskapet selv omtaler det, i Business Consulting hos Sopra Steria. 

Andersen Sundlo har også ledererfaring fra FMC Technologies Inc, FMC Kongsberg Subsea AS, Norges Bank, daVinci Consulting AS, Devoteam daVinci AS og Aker Kværner. 

– Vi får tre dyktige og velkvalifiserte direktører med på e-helselaget som brenner for å bidra inn i vårt arbeid og utvikle oss videre. Jeg ser virkelig frem til å samarbeide med Guri, Espen og Bente, sier Mariann Hornnes om de nye tilskuddene til organisasjonen. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også