Johan Folkunger blir ny administrerende direktør i DNV Imatis

Folkunger kommer til DNV Imatis fra SpectraCure AB. 
NY SJEF: Johan Folkunger har hatt flere stillinger innen medisinske teknologivirksomheter, blant annet i Phillips Healthcare, MedCap AB og Ortivus Group. | Foto: DNV Imatis
NY SJEF: Johan Folkunger har hatt flere stillinger innen medisinske teknologivirksomheter, blant annet i Phillips Healthcare, MedCap AB og Ortivus Group. | Foto: DNV Imatis

– Johan Folkunger tar med seg over 20 års erfaring fra virksomheter innen global helse og medisinsk teknologi, og skal lede selskapets internasjonale ekspansjons- og innovasjonsstrategi, skriver DNV Imatis i en pressemelding. 

DNV Imatis leverer digitale samhandlingsløsninger med sanntidsdata utviklet for og i samarbeid med helsesektoren.

Folkunger kommer til DNV Imatis fra SpectraCure AB, det svenske Nasdaq-noterte selskapet som utvikler fremtidssystemer for behandling av interstitielle solide kreftsvulster, der han var administrerende direktør. 

I løpet av de siste 20 årene har han hatt flere stillinger innen medisinske teknologivirksomheter, blant annet i Phillips Healthcare, MedCap AB og Ortivus Group.

– Jeg ser frem til å bli en del av DNV Imatis, et selskap jeg lenge har beundret for engasjementet innen kundeorientert innovasjon, sier Folkunger i meldingen. 

– Johan er den rette personen til å lede DNV Imatis gjennom neste vekstfase, sier Liv Hovem, styreleder for DNV Imatis og leder for forretningsområdet Accelerator i DNV. 

– Hans imponerende meritter innen skalering av teknologiselskaper i svært konkurransepregede offentlige og private helsesystemer internasjonalt, vil spille en avgjørende rolle i DNV Imatis’ ambisjon om å bli en betydelig aktør på det globale helsemarkedet, uttaler hun i meldingen. 

DNV Imatis ble kjøpt opp av DNV i 2021, som et ledd i den globale kvalitetssikrings- og risikohåndteringsleverandørens inntreden på det digitale helsemarkedet, ifølge selskapet.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også