Finske Nordcloud danket ut norsk konkurranse – inngår avtale med Sykehuspartner

Nordcloud trer nå inn i rollen som Sykehuspartner HFs «skymegler». Avtalen er verdt opp mot 300 millioner kroner. 
PARTNERE: Sykehuspartner og administrerende direktør Hanne Tangen Nilsen (t.v.) og Nordcloud representert her ved landssjef Therese Olafsen Mørck inngår nå et samarbeid om tjenester rundt Sykehuspartners skyløsninger. | Foto: Nordcloud
PARTNERE: Sykehuspartner og administrerende direktør Hanne Tangen Nilsen (t.v.) og Nordcloud representert her ved landssjef Therese Olafsen Mørck inngår nå et samarbeid om tjenester rundt Sykehuspartners skyløsninger. | Foto: Nordcloud

Det finske IT-selskapet Nordcloud har signert en avtale med Sykehuspartner HF, helseforetaket som blant annet forvalter IKT-løsningene til de andre helseforetakene under Helse Sør-Øst. Avtalen er verdt opp mot 300 millioner kroner og skal vare i to år, med opsjon til å fornye avtalen i to år til.

Det skriver Finansavisen, som først omtalte saken.

Nordcloud blir med det Sykehuspartners «skymegler», som vil si at de skal forvalte skytjenestene til helseforetaket. 

– Dette er en avtale om kjøp av skymegletjenester og skytjenester. Nordcloud vil operere som en skymegler og rådgiver for Sykehuspartner og deres brukere. I dette tilfellet er brukerne sykehus og helseforetak i Helse Sør-Øst-regionen, sier Therese Olafsen Mørck til avisen. Hun leder Nordclouds arbeid i Norge.

Mørck forteller at de i forhandlingsprosessen sto opp mot konsulenthusene Crayon og Atea – to aktører med en annen størrelse i Norge enn det Nordcloud har: 

Crayon AS omsatte for eksempel for 3,2 milliarder kroner i 2021, mens Atea AS omsatte for 9,8 milliarder. Nordcloud AS omsatte på sin side for 26 millioner i 2021. 

– De er store konsulenthus og derfor er det ekstra gøy for oss som er utfordrere i markedet, spesielt i Norge. Nordcloud er godt kjent i Europa, spesielt i Finland, men det å gå inn og konkurrere mot de store kjente partnere i Norge var veldig gøy, sier Mørck. 

– Nordcloud har likevel et fortrinn når det gjelder skytjenester, for det er det eneste vi fokuserer på. Det er her vi har mye erfaring, og har et mer spisset fokus i motsetning til våre konkurrenter som har et bredere fokus, sier hun.

Helse Sør-Østs skyløsning Helselogistikk ligger for øyeblikket an til å gå en milliard over budsjett, slik MedWatch tidligere har omtalt. Dette er en løsning som leveres av det norske selskapet DNV Imatis, med Microsoft Irland Ltd. som underleverandør.

Personvernhensyn har også vært diskutert rundt skytjenesten. Gitt at det er den amerikanske leverandøren Microsoft som leverer løsningen, er Datatilsynet bekymret for problemer knyttet til amerikansk etterretningslovgivning.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også