Prøvesvar-meldinger i Helseplattformen kom ikke frem: – Vi beklager på det sterkeste

Det er identifisert 19 patologi-prøver og 834 bildediagnostiske undersøkelser hvor melding om svar ikke er kommet frem til rekvirerende lege på sykehuset, ifølge St.Olavs Hospital. 
PRØVESVAR I KØ: – Vi ser svært alvorlig på det som har oppstått, sier administrerende direktør i Helseplattformen, Trond Utne. | Foto: Helseplattformen
PRØVESVAR I KØ: – Vi ser svært alvorlig på det som har oppstått, sier administrerende direktør i Helseplattformen, Trond Utne. | Foto: Helseplattformen

St. Olavs hospital varslet fredag Statsforvalteren i Trøndelag om konsekvensene av en feil i intern meldingsflyt i Helseplattformen. Feilen har medført at mottagende lege ikke har fått melding om prøvesvar. Dette gjelder alle typer svar på undersøkelser, som for eksempel patologisvar, svar på bildediagnostikk og blodprøvesvar, skriver St.Olavs Hospital i en pressemelding. 

– Etter økende bekymring for om alle meldinger kommer frem til legene som har rekvirert undersøkelser og prøver i Helseplattformen, fikk sykehuset denne uken oversendt lister over prøvesvar som har feilet, skriver sykehuset. 

Meldingen om prøvesvarene har havnet i en intern feilkø i Helseplattformen for manuell oppfølging, skriver Helseplattformen i en melding på sine nettsider.

– Vi beklager på det sterkeste at vi ikke har vært ajour med å følge opp disse feilkøene og de konsekvensene dette har medført for oppfølgingen av de berørte pasientene. Vi ser svært alvorlig på det som har oppstått. Vi har nå ettergått våre prosesser for å sikre at dette ikke oppstår på nytt, sier administrerende direktør i Helseplattformen, Trond Utne. 

Ifølge sykehuset er det identifisert 19 patologi-prøver og 834 bildediagnostiske undersøkelser hvor melding om svar ikke er kommet frem til rekvirerende lege på sykehuset. Tall for blodprøver og andre undersøkelser foreligger ikke enda. Oversikten på feilede meldinger om prøvesvar strekker seg tilbake til 12. november 2022, da sykehuset tok i bruk Helseplattformen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også