Medistim opplever salgsboom i USA

Salget i Europa stagnerer, men USA-salget skjøt fart med 18,7 prosent. Dermed kan medtek-selskapet skilte med et rekordhøyt driftsresultat for året så langt.
USA-OPPTUR: Administrerende direktør Kari Krogstad i Medistim nyter salgsvekst på den andre siden av Atlanterhavet. | Foto: Medistim
USA-OPPTUR: Administrerende direktør Kari Krogstad i Medistim nyter salgsvekst på den andre siden av Atlanterhavet. | Foto: Medistim

Medtek-selskapet Medistim rapporterer om en salgsøkning på 14 prosent for årets tredje kvartal, med en omsetning på 116,5 millioner.

Driftsresultatet for året så langt er 104,8 millioner. Det er ny rekord, ifølge selskapet.

Veksten er drevet fram av salget i USA, som har en valutanøytral salgsøkning på 18,7 prosent for årets tredje kvartal, og 24,1 prosent for 2022 så langt.

I Europa gikk salget av egne produkter ned med 2,8 prosent. Det valutanøytrale salget i Europa var på det samme nivået som i fjor.

Driftsresultatet for det tredje kvartalet var 34 millioner, opp fra 25,1 millioner i det samme kvartalet i fjor.

Kina-problemer

Selskapet har stadig utfordringer i det asiatiske markedet, i hovedsak i Kina, som fortsatt er preget av pandemien. Enkelte sykehus har fortsatt besøksrestriksjoner og operasjoner kan bli utsatt, skriver Medistim i kvartalsrapporten.

Asia-salget har forbedret seg etter et svakt resultatet i årets første kvartal. Selskapet skal ha funnet en midlertidig løsning i påvente av at den oppgraderte versjonen av MiraQ, som brukes i hjerteoperasjoner, skal bli godkjent av kinesiske tilsynsmyndigheter.

Medistim peker på at koronasituasjonen og Ukraina-krigen skaper usikkerhet i de globale forsyningslinjene og i verdensøkonomien. Selskapet følger nøye med på situasjonen og vurdere fortløpende om de skal gjøre innkjøp og fylle opp lagrene.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også