Vil ha svar på helseindustriens rolle i «Ventetidsløftet»

Stortingsrepresentant for Høyre, Sveinung Stensland, har spurt om hvilken rolle norsk helseindustri har i helsestatsrådens løfte om å kutte ventetider. 
SPØR: Sveinung Stensland (H) vil vite hvordan helseindustrien skal forholde seg til helseministerens løfte om ventetidskutt. | Foto: Terje Pedersen / NTB
SPØR: Sveinung Stensland (H) vil vite hvordan helseindustrien skal forholde seg til helseministerens løfte om ventetidskutt. | Foto: Terje Pedersen / NTB

Regjeringen la i midten av mai frem det såkalte «Ventetidsløftet». 

Ventetiden for pasienter i den offentlige spesialisthelsetjenesten skal ned, lovet helse- og omsorgsminister Jan Christian Vestre (Ap). 

I et skriftlig spørsmål i juni stilte stortingsrepresentant Sveinung Stensland (H), medlem i næringskomiteen, spørsmålet: 

«Ser statsråden for seg at norsk helseindustri skal ha en rolle i dette løftet, og i så fall hvilken?»

Vestre viser i svaret sitt til at Regjeringen har fått med seg arbeidstaker- og arbeidsgiverorganisasjoner, inkludert NHO Geneo, på jobben med å få ned ventetidene. 

Målet er å snu trenden og i løpet av 2024 og 2025 sørge for en markant nedgang i ventetidene. For å nå dette målet vil samarbeid med næringslivet være viktig, slik vi også er tydelig på i Veikart for helsenæringen. Norsk helsenæring kan gjennom sin kompetanse bidra til innovasjon innen diagnostikk og behandling, teknologi og digitalisering som gjør at vi klarer å snu trenden og får til den nedgangen jeg ønsker når det gjelder ventetider, skriver Vestre.

Sveinung Stensland, som nå sist satt justiskomiteen på Stortinget, gikk i juni inn som medlem i næringskomiteen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Les også