De nordiske landene styrker bærekraft-samarbeidet

De nordiske landene har signert en intensjonsavtale om tettere samarbeid om bærekraft i anskaffelser til den offentlige helsesektoren. 
SAMARBEID: Bente Hayes, administrerende direktør i Sykehusinnkjøp, mener at samarbeidet kan drive markedet i en mer bærekraftig retning. | Foto: Sykehusinnkjøp HF
SAMARBEID: Bente Hayes, administrerende direktør i Sykehusinnkjøp, mener at samarbeidet kan drive markedet i en mer bærekraftig retning. | Foto: Sykehusinnkjøp HF

Finland, Sverige og Norge har allerede et etablert samarbeid om bærekraft, men nå formaliseres det også med Island og Danmark. Bakgrunnen for avtalen er skjerpede krav og forventninger til innkjøpsorganisasjoner. 

Norden utgjør den ellevte største økonomien i verden, og mange leverandører tilbyr produkter og tjenester til landene i området. Derfor har de nordiske landene signert en intensjonsavtale om tettere samarbeid om bærekraft i anskaffelser til den offentlige helsesektoren, ifølge Sykehusinnkjøp. 

Formålet og omfanget av samarbeidet har blitt fastsatt, og neste steg blir å bestemme hvilke aktiviteter som skal prioriteres i år. Arbeidsgruppen består av representanter fra Helsinki Universitetssykehus i Finland, Danske regioner, Landspítali i Island, svenske regioner og Sykehusinnkjøp HF Norge. 

– Vi ønsker å stille felles krav både til miljø og etisk handel i anskaffelsene våre, sier Bente Hayes, administrerende direktør i Sykehusinnkjøp HF i en pressemelding. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også